Haber Detayı
27 Mart 2020 - Cuma 10:02 Bu haber 923 kez okundu
 
Virüse karşı 'Dezenfeksiyon Tüneli'
ORDU Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs ile mücadele kapsamında tamamen kendi imkanlarıyla üretip 'Aircor 52' adını verdikleri bir dezenfeksiyon tüneli oluşturdu. Sensörlü bir sisteme sahip olan tünel ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Vatandaşlarımızın üzerlerindeki zararlı bakteriler dezenfekte edilecek" dedi.
SAĞLIK Haberi


Ordu Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı yerli ve milli imkânlarla 'Aircor 52' adını verdiklerin dezenfeksiyon tüneli tasarlandı. Büyükşehir Belediye Meydanı'na kurulan ve 5 metre uzunluğunda bir kabin tünel, otomatik sensörlerle donatıldı. Böylece sistem içerisindeki dezenfeksiyon spreyi, içeriye giren olduğunda harekete geçiyor.

PATENT BAŞVURUSU YAPILDI

Özel karışımlı 360 derecelik solüsyon buharın ise insan sağlığına hiçbir şekilde zararı yok. Aksine vatandaşların üstlerindeki virüs ve bakterilerin yok edilmesine imkan sağlıyor. Özellikle sokağa çıkmak zorunda kalanlar, evlerine dönerken elbiseleri ile tünele girerek dezenfekte olmuş oluyor. Büyükşehir Belediyesi dezenfekte tünelinin marka tescili Türk Patent ve Marka Kurumu'na da başvurdu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDU

Şehrin belirli noktalarına dezenfekte tünelinin yerleştirileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, "İlimizdeki tüm kurum ve kuruluşları dezenfekte ediyoruz. Bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek dezenfekte tünelini oluşturduk. Türkiye'de ilk defa böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Tamamen Ordu Büyükşehir Belediyemize ait bir uygulamadır. Bu çalışmayla vatandaşlarımızın kıyafetleri dezenfekte olacak. İlimizin belirli noktalarına bu tünellerden kuracağız. Her vatandaşımızın buradan yararlanmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Aircor52 Dezenfekte Tüneli'ni şehrin belirli noktalarına da konulacağını belirterek seri üretime geçtiklerini açıkladı. Başkan Güler, ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörlerden gelecek taleplerin de karşılanacağını söyledi. 

Başkan Güler, "Türkiye'de bir ilke imza atarak tamamen kendi imkânlarımızla Koronavirüs'e karşı geliştirip seri üretimine başladığımız Aircor52 Dezenfekte Tüneli ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Bugünden itibaren başta sağlık kurumlarımız olmak üzere, tüm kamu kurumlarımızın emrindeyiz. Tamamen sensörlü olarak çalışan ve insan sağlığına hiçbir zararı olmayan bu cihaz ile dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın üzerlerindeki zararlı bakteriler dezenfekte edilecek. Vermiş olduğu desteklerden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayıh Recep Tayyip Erdogan'a da ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Virüse, karşı, 'Dezenfeksiyon, Tüneli',
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı