Haber Detayı
18 Nisan 2022 - Pazartesi 09:56 Bu haber 671 kez okundu
 
Vali Sonel, İftar Yemeğinde Yetim ve Öksüz Evlatlarımızla Bir Arada Oldu
Ordu Valiliği tarafından, Dünya Yetimler Günü münasebetiyle iftar programı düzenlendi.
GÜNDEM Haberi


Düzenlenen iftar programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde başladı ve ezanın okunmasının ardından iftar yemeği ile devam etti.
 
Yetimlere sahip çıkılması konusunun dünya gündeminden düşmemesi için her yıl Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olarak anıldığını belirten Vali Sonel, “Dünya Yetimler Günü, yetim çocuklarımızın dünya gündemindeki farkındalığının artmasını amaçlayan özel bir gündür. Bu akşam iftarların en güzelini ve anlamlısını yaptık. Yetimler ve öksüzler, bizlere cenabı hakkın emanetleridir. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun insanlık adına üzerimize düşen görev, onlara sahip çıkmaktır. Devletimizin şefkat eli daima emanetlerimizin üzerindedir ve öyle kalmaya devam edecektir” dedi.
 
Ordu’da göreve başladığında 2.112 yetim ve öksüz çocuğumuzu tespit ettirdiğini ifade eden Vali Sonel, “İlimizde tespit ettiğimiz 2.112 yetim ve öksüz evladımıza birer mektup göndererek, babaları ya da anneleri hayatta olsaydı onlardan ne isterdiniz diye sorduk. Onların bize ilettiği tüm istekleri yerine getirerek, gönüllerini hoş eyledik. Devletimizin şefkatini yılın belirli gün ve haftalarında değil, her gün yetim ve öksüz evlatlarımıza göstermeye gayret ediyoruz .19 ilçemizde tüm çalışma arkadaşlarımız, fırsat buldukça yetim ve öksüz evlatlarımızı ziyaret ederek, hem gönüllerini hoş tutuyor, hem de varsa ihtiyaçlarını karşılıyor. Devletimiz her daim onlarla beraberdir.” diye konuştu.
Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Vali, Sonel,, İftar, Yemeğinde, Yetim, ve, Öksüz, Evlatlarımızla, Bir, Arada, Oldu,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı