Haber Detayı
17 Nisan 2024 - Çarşamba 14:33 Bu haber 521 kez okundu
 
Üreticilere Hıyar Fidesi Dağıtıldı
Vali Muammer Erol, “Ordu İli Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen hıyar fidesi dağıtım törenine katıldı.
YEREL Haberi


Tarım ve Orman Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle uygulanan “Ordu İli Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen fidelerin dağıtımı törenine Vali Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ve üreticiler katıldı.

Hıyar fidesi dağıtım töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün ‘Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ ile üretimin sürekliliğini sağlarken üreticilerimize destek olmak için, ilimiz genelinde 50.000 adet aşılı çift gövde domates fidesi dağıtımı yapılmıştır, bugün de 40.000 adet hıyar fidesi % 70 hibe destekli olarak çiftçilerimize dağıtılacaktır. Bölgemizde gerek seralarda gerekse açıkta yazlık olarak domates ve salatalık başta olmak üzere biber, yeşil fasulye, patlıcan, kabak gibi sebzeler üretilmektedir” dedi.

Ordu’da  sebze üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapıldığını söyleyen Yılmaz, “Örtüaltı yetiştiriciliği yapılan alan 330 dekara çıkmıştır. İlimizde 1000’den fazla üretici örtüaltı yetiştiriciliği yapmaktadır.  Sahil kuşağı ılıman bir iklim yapısına sahip olan Ordu’da sıcaklık değerleri en düşük -5°C, en yüksek 36°C olarak kayıtlara geçmiştir. Gündüz ve gece sıcaklık farkları ise ortalama 5-8°C civarındadır. Ordu İlinin iklim koşulları örtüaltı yetiştiricilik yapmak için son derece elverişlidir. İklim değişikliği ile birlikte seracılık İlimizde daha da uygun hale gelecektir. Hem üretici hem de tüketici açısından düşünüldüğü takdirde örtüaltı sebze yetiştiriciliği Ordu İli için hem fırsat hem de ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.

Tören, Vali Muammer Erol ve İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz tarafından sebze yetiştiricilerine yapılan fide dağıtımının ardından sona erdi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Üreticilere, Hıyar, Fidesi, Dağıtıldı,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı