Haber Detayı
09 Kasım 2021 - Salı 13:31 Bu haber 611 kez okundu
 
ÜNYE’NİN TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı asfalt seferberliğiyle ilçelerin kaderi değişiyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde devam eden çalışmalarda, Ünye ilçe merkezinin trafik yükünü en aza indirecek olan dört mahalleyi birbirine bağlayan grup yolu, sıcak asfalt ile buluşuyor.
GÜNDEM Haberi


Ordu’da hayata geçirdiği ulaşım yatırımlarıyla adından söz ettiren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin yıllar süren hayallerini bir bir gerçeğe dönüştürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalarda, mahalle ve grup yolları sıcak asfalt ve betona kavuşuyor.

 

Altyapıdan, üstyapıya, sağlıktan turizme, tarımdan, sosyal projelere kadar birçok alanda yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda hayata geçirdiği yatırımlarla da kentin kaderini değiştirmeye devam ediyor.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik, Ünye ilçesinde, Kiraztepe yolu olarak bilinen Hamidiye, Çınarlık, Gölevi ve Saraçlı Mahalleleri grup yolunda başlayan sıcak asfalt çalışmalarını inceledi.

 

TOPLAM 6 MAHALLEYE HİZMET VERECEK

 

Başkan Vekili Atik, “Burası Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ünye’deki kritik noktalardan biri olarak gördüğü dört mahalleyi birbirine bağlayan bir grup yolu. Ünye’nin anayoldaki trafik yükünü rahatlatacak en kestirme güzergahlardan birisi. Kiraztepe yolu olarak adlandırılan, Hamidiye, Çınarlık, Gölevi ve Saraçlı Mahalleleri grup yolu, Atatürk ve Sahilköy Mahallerine ulaşımın en kısa olduğu 2.5 kilometrelik bir yol” dedi.

 

İLÇENİN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINDAN BİRİYDİ

 

Grup yolunun hizmete girmesiyle birlikte, şehir merkezinde anayolda oluşan trafik yükünün de azalacağını vurgulayan Başkan Vekili Atik, “Sabah ve akşam trafiğinde, Atatürk, Gölevi ve Sahilköy mahallesine gidecek araçlar bu yolu kullanarak anayoldaki trafiğe takılmadan evlerine ulaşabilecekler. Şeyh Yunus’a da bağlanan bu yol, ilçenin en önemli ihtiyaçlarından biriydi. Çalışmalar başladı. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

MUHTAR AKBAŞ’TAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

 

Saraçlı Mahallesi Muhtarı Arslan Akbaş ise “Saraçlı, Çınarlık, Gölevi ve Hamidiye mahallemizi kapsayan ve yıllardır çözülemeyen 2 bin 500 metre olan bu yolda başlayan çalışmalardan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yılın Yunus Emre yılı olması nedeniyle yapılan çalışma daha da anlamlı bir hal alıyor. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Başkan Vekilimiz Adem Atik’e, Fen İşleri Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu beye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ÜNYE’NİN, TRAFİK, YÜKÜNÜ, AZALTACAK,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı