Haber Detayı
09 Mayıs 2022 - Pazartesi 11:42 Bu haber 656 kez okundu
 
UKRAYNALI ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR
E-Twinning Projesi kapsamında Ordu’ya gelen Ukraynalı 14 öğrenci, Fransa’da Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 42. Genel Kurul Toplantısı’nda söz alarak Ukrayna’da yaşananlara kayıtsız kalınmaması gerektiğini söylediği konuşması için Başkan Güler’e teşekkürlerini iletti.
GÜNDEM Haberi


 

E-Twinning Projesi ile Türkiye’ye davet edilen Ukraynalı 14 öğrenci Ordu’ya geldi. Ordu ziyareti kapsamında içerisinde öğretmenlerinde bulunduğu 14 öğrenci Başkan Güler’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Ukraynalı misafirler, Başkan Güler’in Fransa’da düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde katılarak Ukrayna için yaptığı konuşmayı bir kez daha dinleme fırsatı buldular.

 

Ukraynalı öğrenci ve öğretmenler, birçok Avrupa ülkesinin 150 binden fazla yerel yönetimini ilgilendiren ve Fransa'nın Strasbourg kentinde gerçekleştirilen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulunda Ukrayna’da yaşananlar ile ilgili söz alarak olaylar karşısında kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurguladığı konuşma için Başkan Güler’e teşekkür ettiler.

 

“İNŞALLAH BARIŞ BİR AN ÖNCE GELİR, GÖZYAŞLARI DİNER”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek barışın bir an önce gelmesi temennisinde bulundu.

 

Başkan Güler şu şekilde konuştu:

 

“Aynı denizin kıyıdaşıyız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanıyken Ukrayna ile sıkı ilişkilerimiz oldu, ortak projelerimiz oldu. Hem doğal gaz hem kömür projelerimiz oldu. Bundan sonra da sizinle olan çalışmalarımızı sürdürmeyi arzu ediyoruz. İnşallah barış da bir an önce gelir, herkesin göz yaşı dinmiş olur.”

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: UKRAYNALI, ÖĞRENCİLERDEN, BAŞKAN, GÜLER’E, TEŞEKKÜR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı