Haber Detayı
18 Haziran 2020 - Perşembe 10:57 Bu haber 1130 kez okundu
 
TMO'nun fındık fiyatı 24 TL olmalı
Haziran ayının sonlarına doğru Ordu'da fındık kazanı kaynamaya başladı. Özellikle geçen sezon oldukça verimli ve karlı bir sezona imza atan Toprak Mahsülleri Ofisi'nin geçen sezonki performansının bu sezon da sürdürmesi bekleniyor. Fındığın başkenti Ordu'da fındık hasat sezonu yaklaşırken Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, maliyet çalışmalarının sürdüğü fındıkta taban fiyatın en az 24 TL olması gerektiğini söyledi.
EKONOMİ Haberi


Fındık hasat sezonunu adım adım yaklaşılırken, bir taraftan rekolte tahmin çalışmaları yürütülüyor, diğer taraftan da fındığın kilo maliyeti tespit edilmeye çalışılıyor.

Türkiye'de en çok fındık üreten il konumunda olmasıyla 'fındığın başkenti' konumunda bulunan Ordu'da Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin geçen sezonki performansını sürdürmesi gerektiğini dile getirdi. Fındık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Akça, "Rekolte tahminleri yapılırken bizler de maliyet çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda bir maliyet çıkaracağız. Henüz çalışmalar tamamlanmış değil. Bu maliyeti çıkarttıktan sonra biz de üzerine üreticinin geçinebileceği miktarı ekleyerek bir fiyat talebimiz olacak, ama bizim de talebimiz TMO'nun piyasaya vermiş olduğu fiyat olan 24 TL bandında bir fiyat olacaktır. Bu henüz netleşmedi, ama inşallah Hükümetimiz, yetkililer bu bağlamda bu rakamı dikkate alarak üreticilerimizi memnun edecek bir taban fiyat açıklayacaktır diye düşünüyorum" dedi. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: TMO'nun, fındık, fiyatı, 24, TL, olmalı,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı