Haber Detayı
06 Eylül 2023 - Çarşamba 11:58 Bu haber 642 kez okundu
 
TARİHİ ORDU EVLERİ ÇAMLI KÖŞK’TE
Ordu’nun yöresel mimariye sahip eski evleri, Çamlı Köşk Sosyal tesislerinin bulunduğu alanda yaşatılıyor. Genç mimarların elinde şekillenen minyatür Ordu Evleri, özellikle çocukluğu köyde geçen veya köy yaşamını bilenleri geçmişe götürüyor.
KÜLTÜR-SANAT Haberi


Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORKENT tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kirazlimanı mevkindeki bulunan Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri bahçesi ve park alanı her geçen gün zenginleşiyor. Çay bahçesi, halka açık kumsal ve park alanı ile vatandaşların yeni bir buluşma ve yaşam alanı haline gelen Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinde ‘Yaşayan Ordu Evleri ve Sokağı’ minyatür olarak inşa edildi.

Yöresel mimariye uygun olarak tasarlanan ve birbirinden özgü mimariyle inşa edilen tarihi minyatür Ordu evleri, özellikle çocukluğu köyde geçen veya köy yaşamını bilenleri geçmişe götürüyor.

Her geçen gün daha da zenginleştirilen Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri, vatandaşların daha güzel mekanlarda dinlenip eğlenmelerine zemin hazırlarken bölgenin yeni cazibe merkezi haline gelmesi de sağladı.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: TARİHİ, ORDU, EVLERİ, ÇAMLI, KÖŞK’TE,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı