Haber Detayı
01 Mayıs 2020 - Cuma 15:09 Bu haber 965 kez okundu
 
TAHIL PAZARI’NA MODERN PROJE
Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların dinlenip, bir araya gelerek sohbet ettiği, Altınordu ilçesinin önemli destinasyonlarından biri olan Tahıl Pazarı’nda geçmişin izlerini günümüz modern koşulları ile harmanlayarak peyzaj ve çevre düzenleme çalışması yapacak.
YAŞAM Haberi


İhalesi yapılan Tahıl Pazarı ile Sanat Sokağı Peyzaj ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında mekânın bellekteki simgesel değeri bugünün koşulları, ihtiyaçları ve potansiyelleri doğrultusunda yeniden yorumlanarak modern görünümüyle vatandaşların hizmetine sunulacak.

 

“TAHIL PAZARI KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞIDIR”

Yapılacak çalışma ile Ordu’nun eski nostaljik günleri ile modern havasının birleştirileceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Büyükşehir Belediyemiz eskiden takıl olarak isimlendirdiğimiz meşhur Tahıl Pazarı’nı yeniden ele alıyor. Heykelleri, yeşil sahası ve çevre düzenlemesiyle bu meydan çok güzel bir hal alacak. Kültürümüzün önemli bir kilometre taşı olan meşhur Tahıl Pazarı’nı yeniden Ordu’muza kazandırmaya çalışıyoruz. Tahıl Pazarı olarak anılan alanı ismine layık bir hale getireceğiz. Burada halkımız çayını, kahvesini içip sohbet ederek eski günleri yad edebilecek. Yapacağımız bu çalışma ile Ordu’muzun eski nostaljik günleriyle modern havasını birleştirmiş olacağız” dedi.

 

MEKÂN İŞLEVSEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULACAK

Tahıl Pazarı ile Sanat Sokağı Peyzaj ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında mevcutta yer alan Tahıl Pazarı ve çevresinde düzenlemeler yapılarak şehre yeni bir kimlik kazandıracak, modern yapıda bir proje tasarlandı. 800 m²lik proje alanında; üst örtülü mekânlar, anıtsal heykel, çok amaçlı oturma bazaları, yeşil alan, tahıl meydanı, satış birimleri ticaret sokağı ve tarihi bilgilendirme elemanları yer alacak. Halkın yoğun olarak kullandığı fakat işlevsel olmayan sokak da revize edilerek 450 m²’lik sanat sokağı proje alanında doğal taş ve ahşap zemin kaplamaları, sergi alanları, oturma birimleri ve bitkisel kompozisyon ile sokak canlandırılacak.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: TAHIL, PAZARI’NA, MODERN, PROJE,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı