Haber Detayı
02 Ekim 2023 - Pazartesi 11:06 Bu haber 596 kez okundu
 
SÜPER TESİS DRAGON BOT YARIŞLARI ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çalışmaları ile ulusal ve uluslararası yarışlara ev sahipliği yapmaya başlayan Gülyalı ilçesi Büyükşehir Belediyesi Su Sporları Merkezi, Dragon Bot Yarışları Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.
SPOR Haberi


Açıldığı günden bu yana Ordu’yu ulusal ve uluslararası kano, yelken gibi spor dallarında yarışmaların yapılabileceği bir merkez haline getiren Su Sporları Merkezi yeni bir heyecana daha ev sahipliği yaptı. Ordu başta olmak üzere çevre illerden katılımlarında olduğu ve toplam 360 sporcunun katıldığı Dragon Bot Yarışları Şampiyonası tamamlandı. 12'şer kişiden oluşan 30 takımın yer aldığı yarışlar büyük heyecana sahne oldu.

Heyecan dolu yarışları yerinde takip eden Başkan Hilmi Güler, Ordu’yu yaptıkları spor hamleleri ile ulusal ve uluslararası bir merkez haline getirdiklerini söyledi.

 

BAŞKAN HİLMİ GÜLER: “DÜŞÜNEN ÜRETEN YARIŞAN ORDU”

Yarışların startını veren Başkan Hilmi Güler, Ordu’nun her alanda daha da yukarılara çıkması için çalışmalara devam ediyoruz dedi.

 

Başkan Güler, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Düşünen Üreten Yarışan Ordu dedik. Düşündük, böyle bir spor tesisini şehrimize kazandırdık. Şuanda ülkemizde ender olan yerlerden bir tanesi biz 1 yıl önce şehrimize kazandırdık ve birçok branşta ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapıyoruz. Üreten Ordu dedik bugün bu yarışlarda kullanılan teknelerin 4 tanesini biz ürettik ve bugün burada sporcularımızda kullanıyor. Bu durum bizleri mutlu ediyor. Yarışan Ordu dedik. Bugün burada ilçelerimiz başta olmak üzere diğer illerden katlan takımlar var ve hepsi birincilik elde etmek için kıyasıya mücadele içindeler. Dragon Bot Yarışları haricinde bu tesisimizde kano, yelken ve diğer su sporları da yapılıyor. Bu bizim Ordu’yu denizle barışık hale getirmemizin sonucudur. Bugün burada güzel bir ortam var. 360 sporcunun katıldığı görsel bir şölen var. Şehrimiz her gün kabuğunu kırıyor ve daha da yukarılara çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızı tabiatımız ve denizimiz ile buluşturmaya dün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz”

 

360 SPORCU KATILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ile Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, kentin yanı sıra çevre illerden gelen 360 sporcu katıldı. 12'şer kişiden oluşan 30 takımın yer aldığı şampiyona büyük heyecana sahne oldu.

 

DERECEYE GİRENLERE KUPALARI VERİLDİ

Yoğun katılımın olduğu Dragon Bot Yarışları’nda dereceye giren sporculara madalya verildi. Dragon Bot Yarışlarında 19 Mayıs Belediyesi birinciliği göğüsledi. EKOBİD Dragon Team ikinci olurken, Samsun Büyükşehir Belediyesi Uzmar Dragon Team üçüncülüğü, Triatlordu Pikolo ise dördüncülüğü elde etti. Yarışmaların ardından dereceye giren takımlara protokol üyeleri tarafından kupaları takdim edilirken, yarışmaya katılan tüm sporculara madalya verdi.

 

SPORCULARDAN TESİSE TAM NOT

Dragon Bot Yarışları Şampiyonası için Gülyalı ilçesi Büyükşehir Belediyesi Su Sporları Merkezine gelen sporcular tesise tam not verdi. Tesisin standartların üzerinde olduğunu belirten Sporcular şu açıklamayı yaptı.

“Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Dragon Bot Yarışları için bizlerde il dışından geldik. Ordu doğası ve denizi ile bizleri kendisine hayran bıraktı. Ayrıca Ordu’da böyle bir tesisin olması deniz sporları ile ilgilenen sporcular için çok önemli. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: SÜPER, TESİS, DRAGON, BOT, YARIŞLARI, ŞAMPİYONASI’NA, EV, SAHİPLİĞİ, YAPTI,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı