Haber Detayı
16 Kasım 2021 - Salı 12:20 Bu haber 598 kez okundu
 
SUDERE MAHALLESİ’NİN İÇME SUYU HATLARI YENİLENİYOR
Fatsa ilçesine bağlı Sudere Mahallesi, yeni içme suyu hattına kavuşturuluyor.
GÜNDEM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), içme suyu hattı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalarını 19 ilçede sürdüren OSKİ ekipleri, yetersiz ve ömrünü tamamlamış hatlarda ise yenileme çalışmaları yapıyor.

 

Bu kapsamda Fatsa ilçesinde çalışma yürüten OSKİ ekipleri, ekonomik ömrünü tamamlamasından kaynaklı Sudere Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacına cevap veremeyen hatlarda yenileme çalışması başlattı. Toplamda 1.800 metre uzunluğundaki içme suyu hattında çalışma yapan ekipler, 1.500 metrelik bölümde çalışmalarını tamamladı. Geriye kalan bölümde de çalışmalar kısa sürede tamamlanarak Sudere Mahallesi sağlıklı içme suyu hattını kavuşturulmuş olacak.

 

“BÖLGE HALKI SAĞLIKLI İÇME SUYU HATTINA KAVUŞACAK”

Mevcut sisteminin düzensiz olmasından kaynaklı içme suyu hattının su iletiminde yetersiz kaldığını söyleyen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Sudere Mahallesi’nde yaptığımız çalışmalar ile bölgenin su sorununu çözmüş olacağız” dedi.

 

Genel Müdür Us şu şekilde konuştu:

 

“Yapılan içme suyu çalışmaları hakkında bilgi veren OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Fatsa ilçesi Sudere Mahallesi’nin mevcut içme suyu sistemi düzensiz ve yetersiz olduğu için bölge halkı su sorunu yaşamaktaydı. Bu sebepten dolayı Sudere Mahallesi’nin su sorununu çözecek içme suyu hatlarının yapımına başladık. Toplam 1.800 metre uzunluğundaki içme suyu hattı yatırım çalışmasının 1.500 metrelik bölümünü tamamladık. Kalan içme suyu hattı çalışmaları ise devam ediyor. Yeni yapılan hatlarla birlikte Sudere Mahallesi sağlıklı bir içme suyu sistemine kavuşmuş olacak.”

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: SUDERE, MAHALLESİ’NİN, İÇME, SUYU, HATLARI, YENİLENİYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı