Haber Detayı
09 Kasım 2023 - Perşembe 14:00 Bu haber 541 kez okundu
 
“SEVGİ, SAYGI, ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ”
BAŞKAN GÜLER’DEN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI
GÜNDEM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Güler mesajında, 10 Kasım’ı bir anma gününden öte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ettiklerini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, özlem ve rahmetle andıklarını ifade eden Başkan Güler, “Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran büyük bir liderin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde onu bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla yâd ediyorum.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla elde ettiği zaferler ile milletinin refah ve mutluluğu için çalışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatını ülkesine ve ideallerine adamış, insanlık tarihine damga vurmuş müstesna bir şahsiyettir.

Bizler biliyoruz ki 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için istiklal mücadelesinde olduğu gibi istikbal mücadelesinde de canla başla çalışmak, bu bağlamda belirlenen ilke ve hedefleri idrak etmek, uygulamak ve daha da geliştirerek geleceğe taşımak, Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yoludur.

İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100’üncü yaş gününü kutladığımız bu günlerde, ülkemiz daha da büyüyecek ve geleceğin güçlü Türkiye'si mazlum milletlere umut olacaktır.

Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daima Türk Milletinin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve İstiklal Savaşı’mızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu vesileyle İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: “SEVGİ,, SAYGI,, ÖZLEM, VE, RAHMETLE, ANIYORUZ”,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı