Haber Detayı
11 Mart 2020 - Çarşamba 16:33 Bu haber 1050 kez okundu
 
"PANİK YOK, HİJYEN VAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da ana gündem tüm Dünyayı kavuran 'Korona Virüs' oldu. Ordu Valisi Seddar Yavuz, konuyla ilgili bir toplantı düzenlerken, Ordu Büyükşehir Belediyesi de dezenfeksiyon çalışmalarını arttırdı.
SAĞLIK Haberi


Korona Virüs ile mücadele konusunda ilk açıklama Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'den geldi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunan Başkan Güler, "Koronavirüs'e karşı şehrimizin birçok noktasında yaptığımız dezenfeksiyon çalışmalarına ilavaten, okullardaki çalışmalarımızı da hızlandırdık" dedi.

"PANİK YOK, HİJYEN VAR"

Vatandaşların paniklememesi gerektiğini belirten Başkan Güler, "Koronavirüs sorunu küresel, mücadelemiz ise ulusaldır. Panik yok, hijyen var" dedi.

ORDU VALİLİĞİ'NDE 'KORONA' TOPLANTISI

Ordu Valisi Seddar Yavuz da şehrin tüm yöneticiyerini bir araya toplayarak "Gündemimiz Korona Virüs" dedi. Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplahntıya Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu ve DHMİ Ordu-Giresun Havalimanı Müdürü Zeki Şensoy katıldı.

Toplantıda Sağlık Bakanlığı'nın ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, bugüne kadar yapılagelen halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca, bugüne kadar yapılan çalışmalar, alınan tedbirler ve bundan sonra alınması gereken ilave tedbirler gözden geçirildi. Sağlık Müdürlüğü de konuya ilişkin bir de sunum yaptı.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: "PANİK, YOK,, HİJYEN, VAR",
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı