Haber Detayı
02 Ağustos 2021 - Pazartesi 13:51 Bu haber 761 kez okundu
 
ORTAR EKO TURİZM’DE İDDİALI
Ordu’nun turizmine ve ekonomisine katkı sunmak amacıyla Gülyalı ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çikolata Parka ilgiyi daha da artırmak için çalışmalar devam ediyor.
TURİZM Haberi


Uluslararası Ekoturizm Derneği’ni tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı’na katılan ORTAR A.Ş. Genel Müdürü Sancar Eser, tur şirketlerinin Karadeniz seyahatlerinde Çikolata Park’ı listeye almaları için görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

 

Karadeniz turu yapan tur otobüslerinin uğrak noktaları arasında Çikolata Park’ın da olması için her alanda çalışma yürüttüklerini belirten Genel Müdür Sancar Eser, “Tokat ilinde sürdürülebilir turizme dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen çalıştayda önemli kazanımlar elde ettik. Tur şirketlerinin Karadeniz rotalarında belirli noktaları vardır. Bu noktalar arasına Çikolata Parkı da eklettirmek için çalışma yaptık. Bundan sonraki süreçte Çikolata Park yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olacak” dedi.

 

“TUR ŞİRKETLERİ İLE İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK”

 

Düzenlenen çalıştaya katılımın yoğun olduğunu belirten ORTAR A.Ş. Genel Müdürü Sancar Eser, hedefimiz Karadeniz gezi seyahatleri düzenleyen tur şirketlerinin listesine Gülyalı ilçemizde bulunan Çikolata Park’ı eklemek. Bunun için önemli görüşmeler yaptık, dedi.

 

Genel Müdür Eser Açıklamalarına şöyle devam etti:

 

“Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yoğun girişimleri sonrası hizmete açılan ve açıldığı günden bu yana yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgilisini çeken Çikolata Park’ı daha da geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak adına yaptığımız görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda Tokat ilinde gerçekleşen 16. Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı’na katıldık. Bu çalıştay da yaptığımız önemli görüşmeler oldu. Hedefimiz bu yılın son çeyreğinden itibaren tur otobüslerinin uğrak noktaları arasına burayı da katmak. Bunun için yoğun çalışma içerisindeyiz. Yaptığımız sunumlar ve görüşmeler neticesinde sonuca kısa sürede ulaşmış olacağız” diye konuştu.

 

WORKSHOPLARLA KENDİ ÇİKOLATANI KENDİN YAP

 

Çikolata Atölyesi’nde üretimi yapılan çikolataya, kentteki Kurul Kalesi'nde 2016 yılında yapılan arkeolojik kazıda 2 bin 100 yıllık heykeli bulunan, mitolojide "Ana Tanrıça" olarak anılan Kybele'nin adı verildi. Tamamen Kybele ve Ordu konseptli üretilen çikolatalar; fındık, bal, kokulu üzüm, mavi yemiş, ısırgan gibi Ordu’da bulunan sebze ve meyvelerden yapılıyor. Kurum ve kişisel workshoplarla Çikolata Kafe’de, kendi çikolatanızı kendi tercih ettiğiniz içeriklerle hazırlama imkânı sunuluyor.

 

Öte yandan gerçekleşen çalıştaya katılım nedeni ile ORTAR A.Ş Genel Müdürü Sancar Eser’e teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORTAR, EKO, TURİZM’DE, İDDİALI,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı