Haber Detayı
21 Şubat 2022 - Pazartesi 10:08 Bu haber 777 kez okundu
 
ORDU’YA İKİNCİ KAYAK TESİSİ İÇİN OLUMLU RAPOR
Ordu’nun en yüksek zirvesi olan 2 bin 730 rakımlı Göndeliç Tepesi’ne yapılmak istenen Kayak Tesisi ve Telesiyej talebine olumlu rapor verildi.
TURİZM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü teknik personellerinin yaptığı incelemelerde Göndeliç Tepesi için Kayak ve Telesiyej Projesi’ne olumlu görüş bildirildi” dedi.

 

Ordu’da turizmi 12 aya yaymak için yapılan projelere bir yenisi daha ekleniyor. Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin 730 rakımlı Göndeliç Tepesi’ne yapılmak istenen yeni Kayak Tesisi için ilk olumlu rapor Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi. Kayak tesisi yapılması planlanan Göndeliç Tepesi ve çevresinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün yaptığı teknik incelemeler sonrasında bölgenin Kayak Merkezi ve Telesiyej için uygun olduğu görüşüne yer verildi.

 

Hazırlanan raporda; “Ordu ili coğrafi konum olarak, Orta Karadeniz’de Göndeliç Dağı ise Doğu Karadeniz Dağlarının batı ucuna uzanan 2 bin 730 rakımı ile Ordu ilinin en yüksek zirvesi konumundadır.

 

Ordu ile Çambaşı Kayak Merkezi’nin devamı niteliğinde talep edilen Göndeliç Tepesi’nin 10 km mesafede olması, Çambaşı Kayak Merkezi’nin mevcut haliyle turizm talebini karşılayamaması, 2000 rakımda olduğundan kış sporlarının yapılabilme süresinin az olması sebebiyle, Göndeliç Dağı’nın 5000 hektarı bulan alanı, 2 bin 700 metreyi aşan yüksekliği, kot farkı 200 m ile 800 metre arasında olmasından dolayı en az 1000 hektarlık kayılabilir alan olduğu, pist uzunluğunun 100 metre ile 4000 metre arasında öngörülmesi, şehir merkezine 65 km havalimanına 85 km mesafesi, arazisinin kar turizmine ve kış sporlarına elverişli olması sebebiyle Göndeliç Tepesi’ne kapsamlı bir kayak tesisinin yapılması tarafımızca uygun görülmektedir.

 

Doğu Karadeniz Yaylalarını Göndeliç Dağı ile birleştirmek suretiyle master plan hazırlanarak, kış sporları ve turizmi için topografya, bakı, sezon aralığı, kar kalitesi, pist karakterisliği, ulaşım vs. kriterlerinin fizibilitesi yapılarak bu büyüklükte kış, yayla doğa, yüksek irtifa kampçılığı, gibi birçok aktiviteye ev sahipliği yapabilecek 12 ay kullanılabilir bir yapılanma ile ülkemize hizmet edecek bir proje hazırlanması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

BAŞKAN GÜLER: ORDU TURİZMİNE DEĞER KATACAK

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verdiği olumlu görüşün çok önemli olduğunu vurgulayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “ Biz göreve geldiğimiz günden bu yana 3 ay değil 12 ay Ordu dedik. Çambaşı Kayak Merkezi’ne sadece 10 kilometre olan ve mevcut kayak tesisinin de devamı gibi olacak olan yeni tesisi Ordu turizmine değer katacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza olumlu görüşleri için teşekkürlerimizi, sunuyorum. Ordu ilimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU’YA, İKİNCİ, KAYAK, TESİSİ, İÇİN, OLUMLU, RAPOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı