Haber Detayı
02 Kasım 2023 - Perşembe 13:10 Bu haber 520 kez okundu
 
ORDU’NUN ŞEHİTLİK ANITI 8 KASIM’DA ZİYARETE AÇILIYOR
BÜYÜKŞEHİRDEN CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL ŞEHİTLİK ANITI “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ”
KÜLTÜR-SANAT Haberi


Ordu Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılında Ordulu şehitlerin isminin yaşatılması amacıyla Altınordu Atatürk Park içerisinde başlattığı Şehitlik Anıtı, açılış için gün sayıyor. Anıt üzerinde Osmanlı’dan bugüne 16 cephede savaşmış 1438 şehidin isminin yer alacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İzzet Gündoğar, anıtın 8 Kasım’da ziyarete açılacağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi şehitlerin manevi hatıralarını yaşatmak amacıyla il genelinde çalışmalar yürütüyor. Bu konuda hassasiyetle çalışan Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Atatürk Parkı üzerinde yeni bir Şehitlik Anıtı inşa etti. 10 metre yüksekliğinde betonarme, gövde üstü mermer ve granit olacak şekilde hazırlanan, etrafı kasımpatı çiçekleri ile donatılan anıtın üzerinde ise Ordulu şehitlerin isimleri yer alıyor.

 

GENEL SEKRETER YARDIMCISI GÜNDOĞAR: “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINI YAŞATIYORUZ”

Atatürk Anıtı’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı uhdesinde Ordu Valiliği, Ordu Şehitler ve Gaziler Derneği ile STK’ların da destekleri ile yapılan çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İzzet Gündoğar, şehitlerin aziz hatırasını yaşatmak istediklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Ordu’ya yakışan bir eser inşa edildiğini ifade eden Gündoğar, “Osmanlı’dan bugüne 16 cephede savaşmış 1438 Ordulu şehidimizin aziz hatırasını yaşatmak için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile başlanan şehitlik anıtımızın yapımı tamamlandı. 8 Kasım’da şehitlik anıtımızın açılışı yapılacak. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılında bu eseri Ordu’muza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU’NUN, ŞEHİTLİK, ANITI, 8, KASIM’DA, ZİYARETE, AÇILIYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı