Haber Detayı
18 Haziran 2020 - Perşembe 10:54 Bu haber 1146 kez okundu
 
Ordu'da sağlıkçılar endişeli!
ORDU Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr.Esra Yancar Demir, özellikle il dışından gelenlerle birlikte şehirde vaka sayılarında artışlar yaşanmaya başladığına dikkatleri çekerek, insanların bir an önce rehavetten çıkmaları gerektiğini söyledi. Demir, "İnsanlarda bir rahatlama görüyoruz. Maske kullanımı neredeyse bırakıldı. Fiziksel mesafeye eskisi kadar özen gösterilmiyor. Sağlıkçılar olarak bu bizi çok endişelendiriyor" dedi.
SAĞLIK Haberi


Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr.Esra Yancar Demir, Ordu'da hava sıcaklıklarının da artması sonucu fazlaca bir rehavet havası yaşandığıda dikkat çekti, tüm Orduluları maske, fiziksel mesafe ve el hijyeni kurallarına ilk günkü gibi uymaları gerektiğini söyledi. 

 

"İL DIŞINDAN GELENLERLE VAKA SAYILARI ARTTI"

Tv52 Haber'e açıklamalarda bulunan Doç.Dr.Yancar, "Hepimizin bildiği gibi son günlerde tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu'da da vaka sayılarında bir artış var. Ordu'nun şöyle bir özelliği var. Yeni vakaların çok büyük bir kısmı, şehirlerarası transfer sonucu gelen vakalardan oluşuyor. Ordu, İstanbul'da en çok nüfusu bulunan ikinci il. Dolayısıyla bu tatil döneminde dolayısıyla İstanbul'dan Ordu'ya transfer çok olduğu için dolayısıyla bizim de vaka sayılarımızda çok yoğun bir artış oldu" diye konuştu.

Son haftalarda cadde ve sokaklarda fazla bir rahatlama gördüklerini belirten Yancar, "İnsanlarda bir rahatlama görüyoruz. Maske kullanımı neredeyse bırakıldı. Sosyal mesafeye eskisi kadar özen gösterilmiyor. Topluluklarla hareket etmeler, bir araya gelmeler fazla bir sosyalleşmeye sebep oluyor. Bu işin açıkçası sağlıkçılar olarak bizi çok endişelendiriyor. Çünkü bunca zamandır katettiğimiz yol böyle devam ederse bir anda sıfırlanabilir. Uzunca bir süre normalleşme değil, kontrollü bir sosyal hayat sürdürmemiz gerekiyor. Kesinlikle ve kesinlikle maske kullanmalıyız. Bu çok çok önemli. İkincisi fiziksel mesafeyi koruyalım ve olmazsa olmazımız özellikle el hijyeni olmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Ordu'da, sağlıkçılar, endişeli!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı