Haber Detayı
07 Şubat 2022 - Pazartesi 09:20 Bu haber 910 kez okundu
 
ORDU’DA KAR FESTİVALİNDE BİNLERCE İNSAN YAYLAYA AKIN ETTİ
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Gölköy Belediyesi iş birliğinde doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan Uluvahta Yaylası’nda kar festivali düzenlendi. Kızak yarışları, konser, köy seyirlik oyunu, Of-raod yarışları ve ikramlarla dolu dolu geçen festival renkli görüntülere sahne oldu.
DİĞER Haberi


Ordu’nun Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylasında Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Gölköy Belediyesi tarafından bu yıl 1’incisi düzenlenen kar festivaline binlerce vatandaş katıldı. Soğuğa aldırış etmeyen vatandaşlar karı eğlenceye çevirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde vatandaşlar davul zurna eşliğinde horonlar oynadı, el yapımı kızaklarla kayak yaptı. Festival Of-raod yarışları ve köy seyirlik oyunları ile zirveye çıktı.

 

BAŞKAN GÜLER: “ULUVAHTA YAYLASININ CAZİBESİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu yıl birincisi yapılan festivalin herkes için güzel bir eğlence olduğunu söyledi.

 

Ordu’nun güzelliklerini görmek için tüm dünyayı şehre çağıran Başkan Güler şöyle konuştu

 

“Büyükşehir Belediyemiz ile İlçe Belediyelerimiz tarafından ortaklaşa düzenlediğimiz kar festivallerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Dün Mesudiye Keyfalan yaylasında binlerce vatandaşımız ile bir araya geldik. Bugün de Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylasında yine muhteşem katılımla hemşehrilerimiz ile bir araya gelerek kar festivalimizi gerçekleştirdik. Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz Uluvahta Yaylası kar festivalini geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu güzelliklerin herkes tarafından görülmesi için elimizden gelen bütün çalışmayı yapmak istiyoruz. Görüldüğü üzere burası doğanın kendisi. Bir tarafta gölü diğer tarafta yaylaları var. Gölköy’ün yazı ayrı bir güzel kışı ayrı bir güzel.  Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzelliklerin tüm dünya tarafından görülmesi için buralara sosyal donatılar yapacağız. Diğer ilçelerimizin yaylalarında ne varsa burada da onların olmasını istiyoruz. Yapacağımız yatırımlarla Uluvahta Yaylasının hem turizme kazandıracağız hem de buranın yaz-kış cazibesini artırmış olacağız. Bunu da siz kıymetli Gölköylü kardeşlerimizin desteği ile yapacağız. Biz Gölköy’ü çok seviyoruz”

 

GÖLKÖY BELEDİYE BAŞKANI FİKRİ ULUDAĞ: “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İLE YAPAMAYACAĞIMIZ İŞ YOK”

 

Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ bu yıl ilk defa düzenlemelerine rağmen katılımın yüksek olduğunu belirterek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

 

Uluvahta Yaylasının tüm güzellikleri ile Ordu’da önde gelen yaylalardan bir tanesi olduğunun altını çizen Uludağ, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile bu yıl birincisini düzenlediğimiz Uluvahta Yaylası kar festivaline katılan herkese çok teşekkür ediyorum.  Yapılan her organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan siz kıymetli Gölköylü hemşerilerime de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde çok güzel işlere imza atacağız.  Aradan geçen 3 yıllık süre içinde Ordu Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile birçok alanda önemli işlere imza attık. Bu çalışma azmimizi daha da artırarak sürdürmek istiyoruz. Hedeflerimiz var. Bu hedeflere hep birlikte ulaşacağız. Bugün birincisini düzenlediğimiz kar festivalimizin gelecek yıllarda da daha da geniş kapsamlı yapmayı hedefliyoruz. Hedefimiz Gölköy ilçemizin 3 ay değil, 12 ay yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmasını sağlamak” diye konuştu.

 

“GÖLKÖY İÇİN YAPILAN HİZMETE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 

Festivale katılan vatandaşlar, Uluvahta Yaylasında ilki düzenlenen kar festivalinin kendileri çok güzel bir etkinlik olduğunu söylediler.

İlk defa düzenlenmesine rağmen katılımın yüksek olduğunu ifade eden vatandaşlar şöyle konuştular:

 

“Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde bu yıl ilk defa yapılan kar festivaline katıldık. İlçemizin her yeri çok güzel ama Uluvahta Yaylamız daha da güzel. Memleketimiz adına yapılan çok güzel bir etkinlik. Ailemiz, eşimiz, dostumuz ile geldik. Zaten Gölköy’ümüz görülmesi ve gereken bir yer. Herkes gayet eğlendi. Belediyelerimize çok teşekkür ediyoruz güzle bir ortam hazırlanmış. Ordu Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz”

 

Festivale Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra Gölköy Kaymakamı Onur Bektaş, ilçe belediye başkanları ile il içinden ve il dışından vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU’DA, KAR, FESTİVALİNDE, BİNLERCE, İNSAN, YAYLAYA, AKIN, ETTİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı