Haber Detayı
21 Nisan 2022 - Perşembe 12:03 Bu haber 673 kez okundu
 
OBİTEM KAPILARINI MİNİK ÖĞRENCİLERE AÇTI
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) kapılarını Yalçın Çelebi Anaokulu öğrencilerine açtı.
GÜNDEM Haberi


2020 yılından bu yana gerçekleştirmiş olduğu eğitim faaliyetleri ile bölgede itfaiye eğitimleri konusunda ön plana çıkmayı başaran OBİTEM’de miniklere itfaiyenin görevleri ve işleyişi hakkında bilgilendirme yapılırken itfaiye mesleği tanıtıldı.

 

İtfaiye araçları ve eğitim simülatörlerini yakından görme fırsatı elde eden miniklerin heyecanı gözlerinden okundu. Düzenlenen bilgilendirici eğitimlerin sonunda öğrencilere Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından itfaiye gönüllüsü sertifikası da takdim edildi.

 

EĞLENCELİ BİR GÜN GEÇİRDİLER 

 

Etkinliklerde öğrencilere ilk olarak 112 Acil Çağrı Merkezinin önemi anlatıldı. Öğrencilere itfaiye araçları tanıtılarak yangın çeşitleri, itfaiyenin görevleri, yangın söndürmede kullanılan araç, kıyafet ve malzemeler hakkında bilgi verildi. İtfaiye hakkında çizgi film ve renkli görsellerden oluşan sunumları izleyen öğrencilere uygulamalı olarak itfaiye kıyafetleri giydirilerek maketlerle küçük çaplı tatbikatlar da yapıldı.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: OBİTEM, KAPILARINI, MİNİK, ÖĞRENCİLERE, AÇTI,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı