Haber Detayı
19 Ekim 2021 - Salı 14:27 Bu haber 753 kez okundu
 
MESUDİYE VE KABADÜZ’ÜN YAYLALARI BU YOLLA BİRLEŞTİ
Ordu’nun Mesudiye ve Kabadüz ilçelerinin yaylalarını birbirine bağlayan güzergahtaki yol çalışmaları tamamlandı. Toplam uzunluğu 25 kilometre olan yol, İç Anadolu’dan Çambaşı Kayak Merkezi’ne ulaşmak isteyenler için en kısa güzergâh oldu.
TURİZM Haberi


Ordu Büyükşehir Belediyesi, turizm alanında başlattığı çalışmalarla şehri geleceğe hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi, Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası ile Mesudiye ilçesine bağlı Topçam Mahallesinin yeni yapılan alternatif bir güzergah ile birleşmesini sağlayan yoldaki çalışmaları tamamladı. Yeni güzergahla birlikte, İç Anadolu’dan Çambaşı Kayak Merkezi’ne ulaşmak isteyenler için en kısa ulaşım ağı hizmete girmiş oldu.

 

TURİZME YENİ BİR GÜZERGAH KAZANDIRILDI

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, toplam uzunluğu 25 kilometre olan güzergahla birlikte turizme yeni bir yol kazandırdıklarını söyledi. Başkan Güler, “Karadeniz Akdeniz Yolundan ayrılarak, Mesudiye ilçesine bağlı Topçam Mahallesi ile Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası’nı birbirine bağlayan 25 kilometre uzunluğundaki yolda final yaptık. İç Anadolu’dan Çambaşı Kayak Merkezi’ne ulaşım sağlayan en kısa yolu hizmete soktuk” dedi.  

 

ALTERNATİF ULAŞIM İMKANI SAĞLAYACAK

 

Yolun Ordu’da ilk kez uygulanan silindirle sıkıştırılmış beton ile buluştuğunu ifade eden Başkan Güler, “Güzergahın 20 kilometrelik kısmında silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasını hayata geçirdik. Bu sistem bölgenin coğrafi yapısı ve mevsim durumu dikkate alındığında çok daha dayanıklı. Bu yolla birlikte ayrıca, Altınordu ilçemiz ile Çambaşı Yaylası arasındaki yola alternatif bir güzergâh kazandırdık. Ordu turizmine hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: MESUDİYE, VE, KABADÜZ’ÜN, YAYLALARI, BU, YOLLA, BİRLEŞTİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı