Haber Detayı
26 Haziran 2020 - Cuma 15:15 Bu haber 1166 kez okundu
 
Koronavirüs'e 4 yeni belirti eklendi!
DÜNYA genelinde 10 milyona yaklaşan vaka sayısı ve 500 bine yaklaşan ölüm oranları karşısında tehlikenin sürdüğü Koronavirüs vakalarında ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'na bağlı Amerikan Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi (CDC) Koronavirüs belirtilerine 4 yeni belirti şekli daha eklendiğini açıkladı.
SAĞLIK Haberi


Koronavirüs Salgını tüm Dünya'yı tehdit etmeye devam ediyor. Şu ana kadar 9 milyon 619 bin 573 vakaya karşılık, 489 bin 559 kişi hayatını kaybetti.

Dünya genelinde 206 ülke arasında 188'inde görülen Koronavirüs Dünya sıralamasında ilk 5'e kadar yükselen Türkiye, İran, Fransa, Meksika, Pakistan ve Almanya'yı geride bırakarak 15'nci sıraya kadar geriledi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs Salgını (COVID-19) Türkiye'de 193 bin 115 vakaya neden olurken, 5 bin 046 kişinin de ölümüne neden oldu. Türkiye'de halen 941 kişi yoğun bakımda tedavi altında tutulurken, 369 kişi ise entübe edilmiş durumda. 

ORDU'DA BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Koronavirüs Salgını'nda maalesef bugün Ordu'da bir kişi daha hayatını kaybetti.Fatsa Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altında tutulan 80 yaşındaki Alaaddin Şen, COVID-19'a yenik düşerek hayatını kaybetti. Ordu'da can kaybı sayısı ise 25'in üzerine çıktı. Öte yandan bilim insanları henüz aşısı tam olarak bulunamamış olan COVID-19 virüsüne karşı çalışmalarını sürdürürken, insandan insana nasıl bulaştığı ve ne tür belirtiler gösterdiği noktasında tespit ve araştırmalarına aylardır devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle maske, fiziksel mesafe ve el hijyeni konusunda uyarılarını sürdürürken, Merkezi ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinde bulunan Centers For Disease Control and Prevention (CDC) yani ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi COVID-19 belirtilerine 4 yenisini daha ekledi. 

CDC'nin yaptığı son açıklamayla birlikte COVID-19 virüsünün belirtileri 11'e yükselmiş oldu. 

Şimdiye kadar resmi olarak açıklanmış yaygın belirtiler şunlardı:

YÜKSEK ATEŞ - TİTREME

ŞİDDETLİ ÖKSÜRÜK

NEFES DARLIĞI - NEFES ALMADA GÜÇLÜK

YORGUNLUK - HALSİZLİK

KAS VE VÜCUT AĞRILARI

ŞİDDETLİ BAŞ AĞRISI

YENİ TAT VE KOKU KAYBI

CDC'nin yaptığı açıklamayla bu en bilinen yaygın belirtilere 4 tane daha eklenmiş oldu.

MİDE BULANTISI VE KUSMA

BOĞAZ AĞRISI

TIKANIKLIK VEYA BURUN AKINTISI

İSHAL

Uzmanlara göre 'mide bulantısı ve kusma', 'boğaz ağrısı', 'tıkanıklık veya burun akıntısı' ve 'ishal' de COVID-19 belirtileri olarak kabul edilecek. Böylelikle bu şikayetlerle hastane polikliniklerine veya acil servislere başvuran kişiler, COVID-19 virüsü kaptığı düşünülerek kabul edilecek. COVID-19'un en büyük ve en önemli belirtileri ise bilindiği gibi şiddetli öksürük ve yüksek ateş. Bu yüzden günlük hayatın kamuya açık her alanında maske takmak, fiziksel mesafeye önem vermek ve elleri sabunla en az 20 saniye yıkamak çok önemli.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Koronavirüs'e, 4, yeni, belirti, eklendi!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı