Haber Detayı
11 Şubat 2020 - Salı 11:35 Bu haber 942 kez okundu
 
Kar kışta onlar da unutulmadı
Ordu'da soğuk ve karlı havanın etkisini göstermesiyle birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve kuşların yardımına Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri koştu.
YAŞAM Haberi


Ordu'da soğuk ve karlı havanın etkisini göstermesiyle birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve kuşların yardımına Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri koştu.

Çetin şartlar altında geçen kış günlerinde ulaşımda zorluk çekilen ücra köşelerde dâhil olmak üzere şehrin dört bir yanındaki sokak hayvanlarına ve kuşlara Büyükşehir Belediyesi mama ve yiyecek desteği veriyor. Belediye ekipleri parklar, boş araziler, karayolu kenarları ve ormanlık alanlar başta olmak üzere birçok alana besleyici değeri yüksek kuru mama ve yiyecekler koyarak çok sayıda hayvanın hayatta kalmasını sağlıyor. 

Yapılan bu uygulama ise kış boyunca belli periyodlarla sürdürülmesi planlanıyor.

"BU DUYARLILIĞI VATANDAŞLARIMIZDAN DA BEKLİYORUZ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Soğuk havalarının etkisini göstermesiyle birlikte sokak hayvanlarımız ve kuşlarımız yiyecek bulma konusunda zorluk çekiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak onlar için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şehrimizde hayvanların bulunabileceği belirli noktalara mama ve yiyecekler koyarak onların beslenme ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılıyoruz. Belirli aralıklarla da bu uygulamamızı gerçekleştireceğiz. Hayvanlarımız için desteklerimiz her zaman devam edecek. Bu duyarlılığı vatandaşlarımızdan da bekliyoruz" dedi.

Kaynak: (OBB) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Editör:
 
Etiketler: Kar, kışta, onlar, da, unutulmadı,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı