Haber Detayı
05 Ekim 2020 - Pazartesi 10:32 Bu haber 1144 kez okundu
 
Kanuni de Karadeniz'de petrol arayacak
TÜRKİYE'de ilk kez Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, bugünkü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in döneminde başlayan Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmaları genişletiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni Sondaj Gemisi'nin 2021 yılının ilk aylarında faaliyetlerine başlayacağını belirterek, "Böylece Karadeniz'de Fatih artık Kanuni ile birlikte çalışacak" dedi.
EKONOMİ Haberi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi'nde, Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid döneminde planlanan ve 2016'da yapımına başlanan Filyos Projesi sahasını gezerek alandaki çalışmaları inceledi. 

 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, 21 Ağustos'ta Türkiye'nin, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdiğini belirterek, 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu anımsattı. Şu anda üçüncü ve dördüncü katman çalışmalarının tamamlandığını ve test aşamasına geçildiğini belirten Bakan Dönmez, Kanuni Sondaj Gemisi'nin de Karadeniz'e açılacağını belirterek, "İnşallah 10 Ekim'de oradan demir alacak ve Haydarpaşa Limanı'na gelecek. Burada kule söküm işlemleri yapılacak. Boğazda 3 köprümüz var, köprülerin altından geçebilmek için kuleyi sökmemiz gerekiyor. Kasım ayı sonunda Filyos Limanı'na intikal etmiş olacak. Burada tekrar kulenin montajı ve diğer bakımlarının yapılmasını bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında da ilk operasyonuna başlayacak. Böylece Karadeniz'de Fatih artık Kanuni ile birlikte çalışacak. İnşallah 2023'te Karadeniz gazını vatandaşımızla buluşturmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞMALARIN TEMELİNİ İLK KEZ ESKİ BAKAN GÜLER BAŞLATMIŞTI

Karadeniz'de ilk petrol ve doğalgaz arama çalışmaları bugünkü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler tarafından başlatılmış, o dönemde tüm Dünya Bakan Güler'in çalışmalarının sonucunda Karadeniz'de büyük petrol ve doğalgaz rezervlerinin olduğunu öğrenmişti. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Kanuni, de, Karadeniz'de, petrol, arayacak,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı