Haber Detayı
22 Temmuz 2020 - Çarşamba 09:36 Bu haber 1019 kez okundu
 
Kafe ve restoranlar için yeni genelge
İÇİŞLERİ Bakanlığı lokanta, restoran, kafe, kıraathane gibi işyerlerinin çalışma saatlerine ilişkin yeni bir genelge hazırladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgede saat 22:00 olan çalışma saatleri 24:00'e kadar uzatıldı. Peki hangi işletmeler faydalanıyor? İşte ayrıntılar...
EKONOMİ Haberi


İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği'ne, "Lokanta, restoran, kafe, kıraathane gibi işyerlerinin çalışma saatleri" hakkında genelge gönderdi. Genelgeye göre, 21 Temmuz'dan itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. Bu işletmeler, genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilecek.

 

1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22:00'a kadar hizmet veren bu işletmeler, sundukları hizmetlere ihtiyacın artması nedeniyle kapanış saatlerinin 24:00'a uzatıldı. Yine illere gönderilen genelge ile marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri ile alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Kafe, ve, restoranlar, için, yeni, genelge,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı