Haber Detayı
28 Mayıs 2020 - Perşembe 11:24 Bu haber 915 kez okundu
 
İşte Karadeniz'deki Koronavirüs durumu!
SAĞLIK Bakanlığı, Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadelesinde uzun bir aradan sonra ilk kez kentlerde yaşanan ölüm sayılarını açıkladı. Türkiye genelinde İstanbul başı çekerken Karadeniz Bölgesi'nde ise en fazla can kaybı Zonguldak'ta oldu. Karadeniz'de Bolu ve Kastamonu'da ise hiç can kaybı yaşanmadı.
SAĞLIK Haberi


İstanbul'da 2 bin 180 kişinin hayatını kaybettiği Koronavirüs Salgını'nda İzmir'de ise 264 hayatını kaybetti. Kocaeli'de 235, Sakarya'da 9, Bursa'da 160, Antalya'da 14, Kayseri'de 30, Sivas'ta 11, Malatya'da 17, Erzurum'da 11, Erzincan'da 2, Gaziantep'te 18, Mersin'de 25, Nevşehir'de 5, Konya'da ise 20 kişi hayatını kaybetti.  

KARADENİZ'DE KRİTİK 4 İL

Karadeniz Bölgesi'nde ise en fazla can kaybının yaşandığı kent, maden ocaklarıyla tanınan Zonguldak oldu. İl merkezi ve tüm ilçelerde cadde ve sokaklarda maskesiz dolaşmanın yasaklandığı Zonguldak'ta can kaybı 59'a yükseldi.

Yine Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak'tan sonra en fazla can kayıplarının yaşandığı iller Samsun, Ordu ve Giresun oldu. Samsun Valisi Osman Kaymak, vaka sayılarını sıfırlayamadıklarını ancak azalma eğilimine geçtiklerine açıklasa da, bugüne kadar Samsun'da 40 kişi hayatını kaybetti. 

SAMSUN'DA SADECE BUGÜN 9 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından sadece bugün 9 kişinin testinin pozitif çıktığı belirtildi. Valilik, filyasyon ekipleri aracılığıyla bu 9 kişinin temasta olduğu çevreleri karantinaya almak için çalışma başlattı.  

ORDU VE GİRESUN'DAKİ DURUM

En az Zonguldak ve Samsun kadar kritik olan diğer iller ise Ordu ve Giresun oldu. Ordu'da 500'e yaklaşan vaka sayısı karşısında Ordu Valisi Seddar Yavuz, alınan tedbirlere rağmen son 2 gün içerisinde vaka sayısındaki artışlara dikkat çekti. Sadece 26 Mayıs 2020'de Ordu'da 7 pozitif vakanın tespit edildiğini açıklayan Vali Yavuz, filyasyon ekipleri aracılığı ile bu vakaların temaslılarının da kontrol altına alındığını söyledi. Ordu'da bu zamana kadar 22 kişi hayatını kaybetti. 

Giresun'da ise durum Ordu'dan pek de farklı değil. Ordu'ya ilçelerinden daha yakın mesafede bulunan Giresun'da yaşanan can kaybı da, yine Ordu'yla aynı seviyede ve 22 kişi yaşamını yitirdi.

ÇAY HASADI RİZE'NİN BAŞINI YAKTI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar Rize'de 10 kişi hayatını kaybetti. Ancak özellikle 'çay hasadı' döneminin başlaması sebebiyle özel seyahat izin belgesi alarak Rize'ye gelen 10 kişinin testinin pozitif çıktığı açıklandı. Rize Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri alarma geçerek, test sonucu pozitif çıkan 10 kişinin temaslılarına ulaşmak amacıyla filyasyon çalışması başlattı.

Doğu Karadeniz'de Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon'da yapılacak olan çay hasadı, yaklaşık 1 milyon üreticiyi ilgilendiriyor.  

KARADENİZ'DE SADECE KASTAMONU VE BOLU'DA CAN KAYBI YOK

Karadeniz Bölgesi'nde vaka olmasına rağmen bugüne kadar hiç can kaybının yaşanmadığı iller de var. Özellikle Kastamonu ve Bolu'da pozitif vakalar tespit edilmesine rağmen can kaybı yaşanmadı. 

İşte Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde yaşanan vefat sayıları:

Zonguldak: 59
Samsun: 40
Ordu: 22
Giresun: 22
Trabzon: 19
Sinop: 15
Tokat: 15
Bayburt: 12
Rize: 10
Amasya: 9
Çorum: 9
Düzce: 9
Karabük: 9
Gümüşhane: 5
Artvin: 5
Bartın: 4
Bolu: 0
Kastamonu: 0

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: İşte, Karadeniz'deki, Koronavirüs, durumu!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı