Haber Detayı
02 Ağustos 2020 - Pazar 15:09 Bu haber 1042 kez okundu
 
Hastaneler doldu, evde tedavi dönemi başladı!
ORDU'da il dışı ve yurtdışından gelenlerin sayılarının hızla artmasıyla birlikte Koronavirüs vakalarında da adeta patlama yaşandı. Son 1 haftada 200'e yakın pozitif vaka nedeniyle pandemi hastanalerinde yer kalmadı, Ordu Valiliği devreye girdi. Ordu Valisi Tuncay Sonel İl Hıfzıssıhha Meclisi'ni topladı, testlerin ve tedavilerin bundan sonra evlerde yapılmasını kararlaştırdı.
SAĞLIK Haberi


Ordu Valisi Tuncay Sonel başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin son toplantısında alınan kararlar Ordu Valiliği tarafından yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.

Yapılan açıklamada, " Koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için tedbirlere riayet edilmesi elzemdir. Gelinen aşamada erken tespit, evde izolasyon ve evde tedavi süreçlerinin ön plana çıktığı ve alınacak tedbirlerin de bu önceliklere göre şekillendirileceği yeni bir döneme girilmiştir" denildi.

 

HASTANELER DOLDU TEDAVİLER ARTIK EVDE OLACAK

Alınan karar gereği yoğun bakım durumları hariç Koronavirüs testleri pozitif çıkan vakaların tedavileri artık evlerinde yapılacak. Açıklamada, "Hastalık belirtisi gösteren kişiler ile temaslı oldukları kişilerin numuneleri evlerinde alınacak, izolasyon süreçleri evlerinde izlenecek ve tedavileri evlerinde yapılacak" denildi. İl Sağlık Müdürlüğü de araç ve personel teminini alınan bu karar doğrultusunda yeniden belirleyecek, mobil ekipler oluşturacak.

FİLYASYON TAKİP KURULLARI OLUŞTURULUYOR

Valilik Koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan kişilerin özellikle ilk 7 gün boyunca yetkili birimlerce çok sıkı takip altında tutulacağını belirterek, "İl'de vali yardımcısı ve ilçelerde kaymakamlar başkanlığında 'Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları' oluşturulması; hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişimin bire bir takip edilerek her gün saat 16:00'da sağlık, kolluk ve uygun görülen diğer birim temsilcileriyle bir araya gelinmesi, alınması gerekli önlemlerin belirlenmesi ve hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişinin temaslılarına daha hızlı ve etkili ulaşabilmek amacıyla oluşturulan filyasyon ekiplerine kolluk birimleri ile köylerde/mahallelerde muhtar, öğretmen ve imamlarca gerektiğinde destek verilmesi ve bu kişilerin bilgilendirilerek izolasyonda kalmalarının sağlanacak" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Hastaneler, doldu,, evde, tedavi, dönemi, başladı!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı