Haber Detayı
27 Ağustos 2021 - Cuma 10:06 Bu haber 801 kez okundu
 
GELECEĞİN METE VE YASEMİNLERİ YETİŞİYOR
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında okçuluk branşında şampiyon olan Milli Okçu Mete Gazoz ve dördüncülük elde eden Milli Okçu Yasemin Ecem Anagöz’ün katılımlarıyla Ordu’da 2021 Minikler Açık Hava Türkiye Şampiyonası Zafer Kupası Yarışması açılış töreni düzenlendi.
SPOR Haberi


19 Eylül Stadyumunda gerçekleştirilen açılış törenine Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Milli Takım Antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç katıldı.

 

Şampiyona öncesi Milli Okçu Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz tebrikleri kabul etti. Ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

 

“İÇİNİZDEN NİCE ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK”

Ordu’da yapılan şampiyonaya katılan sporculardan ileride şampiyonlar çıkacağını inandığını ifade eden Ordu Valisi Tuncay Sonel, “İçinizden nice şampiyonlar çıkar. İçinizden çıkan bu şampiyonlar hem milli marşımızı hem de renklerini şehitlerimizden alan al bayrağımızı gönderde dalgalandırır. Bu şampiyonanın Ordu’muza, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugünü not alın inşallah ileride aranızda bu çocuklarımızdan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarının çıkacağına yürekten inanıyoruz. Mete evladımız bunun en güzel örneği” dedi.

 

“DÜNYAYA BİZİM SPORUMUZ OLDUĞUNU GÖSTERDİLER”

Şampiyonayı heyecanla takip edeceğini söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız,” Ata sporumuz okçuluğun büyük bir yarışını burada hep birlikte izleyeceğiz. Minik kardeşlerimiz burada hedefi vurmaya çalışacaklar, bizde onları heyecanla takip edeceğiz. Ordu’ya bu imkân sunan herkese teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Mete ve Yasemin kardeşimiz bu sporun dünyada bizim sporumuz olduğunu gösterdiler ve ilan ettiler. İki sporcumuzu da kutluyorum” diye konuştu.

 

“HEPSİ BİRER METE BİRER YASEMİN OLACAKLAR”

Ordu’da yapılan şampiyonadaki miniklerin ileride birer Mete birer Yasemin olacaklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Türklerin hayatında hem maddi hem manevi anlamda yer alan ata sporumuz okçuluğun burada bir yarışması olacak. Miniklerimiz yarışacaklar. Biz minik diyoruz ama bunlar ileride bir dev olacaklar. Hepsi birer Mete birer Yasemin olacaklar. Atalarımıza laik olacak şekilde bu milli sporumuzu tekrar canlandırdıkları için Bakanımız dahil olmak üzere Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Mete’nin yarışırken ki sahnesini ölene kadar unutmayacağız. Bütün sinirlerimizin ucuna kadar bize o heyecanı yaşattı. Ordu’muz bir spor şehri olma noktasında. Bir yandan okçularımız, kanolarımız, yüzücülerimiz bir yandan Orduspor’umuz, paraşütçümüz yani havada karada her yerdeyiz” şeklinde konuştu.

 

“ORDU’DAN BAŞARILI SPORCULAR ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Ordu’dan başarılı sporcular çıkacağını inandığını söyledi.

 

Federasyon Başkanı Topaloğlu şöyle konuştu:

 

“Sağ olsunlar devlet büyüklerimiz Mete’yi de Yasemin’i de ağırladı. Biz istedik ki birde Mete ve Yasemin kendi camiasının içinde bu başarılarını kutlasınlar. Kendilerinden küçük geleceğin Meteleri ile Yaseminleriyle bu başarılarını paylaşsınlar. Hepimizin duyduğu bu gururu onlarla paylaşsınlar istedik. Bu nedenle bugün Ordu’dayız. Ordu ilimizin içinden çok başarılı sporcular çıkacağını biliyorum.”

 

“ONLARI İLİMİZDE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”

Milli Okçu Mete ve Yasemini Ordu’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını aktaran Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Çok güzel bir atmosferde bir aradayız. Özellikle Tokyo 2020 olimpiyatlarında adeta yıldızlaşan, efsane olan Mete Gazoz ve olimpiyat dördüncüsü Yasemin Ecem Anagöz’ü bu vesileyle ilimizde ağırlıyoruz. Çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: GELECEĞİN, METE, VE, YASEMİNLERİ, YETİŞİYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı