Haber Detayı
29 Şubat 2024 - Perşembe 08:38 Bu haber 543 kez okundu
 
DÜŞÜNEN ORDU’NUN ÜRETEN KADINLARI
YEREL Haberi


KADIN KOOPERATİFLERİNİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

BÜYÜKŞEHİR DESTEK VERİYOR KADINLAR İSTİHDAMA KATILIYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başladığı günden bu yana Ordu’da kadın kooperatiflerinin sayısında her geçen gün artış yaşandı. 2019-2024 yılları arasında Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile kurulan kadın kooperatiflerinin sayısı 19 olurken kurulan kooperatiflerle birlikte birçok kadın ürünlerini pazarlayarak ekonomik kazanç el ediyor.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana Ordu’da sıra dışı bir belediyecilik ortaya koyuluyor. Klasik belediyeciliğin yanı sıra tarımdan turizme, teknolojiden yazılıma her alanda çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi kadın istihdamına ve kadın üreticilere destek olmayı sürdürüyor.

 

Başkan Güler’in girişimleri ile Ordu’nun yöresel lezzetlerinin gün yüzüne çıkartılması amacıyla başlatılan projelerle unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce ürün tekrar üretime kazandırıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in verdiği destek ile kooperatifleşme yoluna giden kadınlar, unutulmaya yüz tutmuş ürünleri tekrar gün yüzüne çıkartırken aile ekonomilerine katkı sağladı.

 

BAŞKAN GÜLER’İN GİRİŞİMİ İLE 19 KADIN KOOPERATİFİ KURULDU

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri ile Ordu’da sayıları hızla artan ve verilen desteklerle kadın istihdamına önemli katkı sunan kadın kooperatiflerinin sayısı bu süre zarfında 19’a ulaştı.

 

DESTEKLER HİÇBİR ZAMAN BİTMEDİ

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi 5 yılda kadın girişimcilere desteklerini biran olsun kesmedi. 2020 yılında yöresel ürün üreten kadınların ürünlerini pazarlayabilmeleri amacıyla Tarım İl ve Orman Müdürlüğü ile birlikte teleferik alt istasyonunda bulunan ‘’Yöresel Ürünler ve El Sanatları Pazarı’’ kuruldu. Burada bulunan stantlar kadın üreticilere yaklaşık 6 ay gibi bir süre için ücretsiz tahsis edilirken sonrasında ise ORTAR A.Ş bünyesinde cüzi miktarlarda kira karşılığı kullanmaya devam etti. Burada bireysel üreticilerin yanında Kadın Kooperatiflerinin bazıları da ürünlerini pazarlamaya başladı.

 

KADIN KOOPERATİFLERİ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENDİ

 

Büyükşehir Belediyesi aktif kooperatifleri düzenli aralıklarla ziyaret ederek bilgi ve deneyim eksikliklerinin tespiti yapılarak katkı verildi. Bu kapsamda kooperatiflerin daha bilinçli olması ve gelişimlerini arttırarak sürdürmeleri adına Ordu Büyükşehir Belediyesi ve DOKA ile bir teknik destek (eğitim) projesi yapıldı. ‘’Kadın Kooperatifleri Öğreniyor, Gelişiyor’’ isimli bu proje kapsamında 19 kadın kooperatifine yakın bulundukları 4 farklı noktada e-ticaret, satış ve pazarlama konularında eğitim almaları sağlandı. Bu projenin devamında yine DOKA iş birliğinde ‘Kadın Kooperatifleri Marka Oluyor’ projesiyle önde gelen 5 kooperatifin etiket, logo tasarımları ile marka tescil başvuruları yapılarak e-ticaret satış siteleri aktif hale getirildi.

Tüm bunların dışında kadın kooperatiflerinin talepleri doğrultusunda malzeme ve ekipman destekleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: DÜŞÜNEN, ORDU’NUN, ÜRETEN, KADINLARI,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı