Haber Detayı
13 Nisan 2023 - Perşembe 12:34 Bu haber 672 kez okundu
 
ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR RAMAZAN YAŞIYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesi gerek deprem bölgesinde gerekse Ordu’da yaşayan çocuklara düzenlediği etkinliklerle unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatıyor.
KÜLTÜR-SANAT Haberi


Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi bir yandan da çocuklara Ramazan ayının ruhunu yaşatmak adına çeşitli etkinlikler düzenliyor. Gerçekleştirilen programlarda çocuklarla bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri çocuklara Ramazan’ın coşkusunu yaşatıyor. Tiyatro oyunlarından, çeşitli gösterilere her yaşa hitap eden etkinliklere çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

 

KÜLTÜR OTAĞI’NDA GÖNÜLLERİNCE EĞLENİYORLAR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Otağı’nda Ramazan programları düzenleniyor. Sosyal hizmet kurumları tarafından Ordu’da misafir edilen depremzede aileler ve çocukları ile çocuklara hizmet veren kurum ve dernekler Kültür Otağı’nda ağırlanıyor. İftar programı sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) oyuncuları tarafından çocuklar için çeşitli gösteriler sergileniyor. 

 

HER GÜN ÇADIR KENT VE KIRSAL MAHALLELERDE OYUNLAR SERGİLİYORLAR

 

Ordu’da yaşayan çocukların yanı sıra depremzede çocuklar için de Adıyaman’da bulunan OBBKT oyuncuları her gün farklı çadır kent ve kırsal mahallelerde oyunlar sergiliyorlar. Meddah Abiyle Hikâyeler, İbiş ile Memiş, Karagöz-Hacivat (hayal perdesi), Palyaço Dans Öğreniyor, Nasrettin Hocayla Kıssadan Hisseler, Fındıkgiller ve Kel Oğlan gibi sergilenen oyunlarla yüzleri gülen çocuklar yaşadıkları olayı bir nebzede olsun unutuyor, Ramazan eğlencelerinin tadına varıyorlar.

 

OKSM ETKİNLİKLERİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

 

Öte yandan “Ramazan Çocuklarla Güzel” adıyla her yaş grubuna uygun farklı etkinlikler hazırlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde bulunan Kültür Sanat Merkezi içerisinde kurduğu çocuk etkinlik alanı ile iftar sonrası çocukların gönüllerince eğlenerek vakit geçirmelerini sağlıyor. Ziyaretçi akınına uğrayan etkinlikler çocukların yüzünü güldürürken ailelerin de beğenisini kazanıyor.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ÇOCUKLAR, UNUTULMAZ, BİR, RAMAZAN, YAŞIYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı