Haber Detayı
27 Ocak 2022 - Perşembe 13:50 Bu haber 673 kez okundu
 
BÜYÜKŞEHİRDEN HER GÜN 1000 KİŞİYE SICAK YEMEK
Ordu Büyükşehir Belediyesi Buharalı Şakir Efendi Aşevinde kişiye özel olarak hazırlanan sağlıklı yemekleri, ihtiyaç sahibi vatandaş ile buluşturuyor. 5 araç ile 19 ilçede kapı kapı gezen 16 personel, her gün 1.000 kişinin sıcak yemek ihtiyacını gideriyor.
GÜNDEM Haberi


KİŞİYE ÖZEL YEMEK HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz yıl hizmete giren aşevinde gece saat 2’de mesaiye başlayan ekipler, sabah 6’ya kadar üç çeşit sıcak yemek çıkarıyor. Hijyenik koşullarda, kişiye özel hazırlanan yemekler, gıda mühendislerince onaydan geçerek tansiyon, şeker, kolesterol gibi hastalığı bulunan vatandaşların yiyebileceği şekilde yapılıyor.

 

16 personel ve 5 araçla dağıtımı yapılan yemekleri vatandaşlara sıcak ulaştırabilmek adına yemekler sıcağı muhafaza eden termeboxlarla taşınıyor. Böylelikle vatandaşlar sofralarında yemeklerini sıcak yeme imkânı buluyor.

 

HEM SOFRALAR BOŞ KALMIYOR HEM ÜRETİCİYE DESTEK OLUNUYOR

Yapılan yemeklerin malzemeleri ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin Alım Garantili Sözleşmeli Tarım Modeli Projesi kapsamında Ordulu üreticilerin ürettiği ürünlerden tercih ediliyor. Böylelikle hem ihtiyaç sahibinin sofraları boş kalmıyor hem de üreticiye destek olunuyor.

 

AÇILDIĞI GÜNDEN BU YANA 360 BİN SICAK YEMEK DAĞITILDI

Her gün yaklaşık olarak 1.000 kişinin yemek ihtiyacını karşılayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, aşevi açıldığı günden bu yana toplamda 360 bin sıcak yemek dağıtımı yaparak vatandaşların sofrasını bereketlendirdi. Her geçen gün büyüyen yardım ağıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşan Büyükşehir Belediyesi şu anda 1.000 kişiye ulaşırken önümüzdeki zamanlarda hedefini 1.500 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BÜYÜKŞEHİRDEN, HER, GÜN, 1000, KİŞİYE, SICAK, YEMEK,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı