Haber Detayı
16 Mayıs 2022 - Pazartesi 09:12 Bu haber 644 kez okundu
 
BÜYÜKŞEHİR ENGELLİ BİREYLERİN YANINDA
Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına her türlü imkânı kullanan Ordu Büyükşehir Belediyesi, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında da onları unutmadı.
GÜNDEM Haberi


Haftanın önemine binaen farkındalık oluşturmak isteyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol mensuplarında katılımıyla bir davet düzenledi. Recep Kara Kapalı Spor Salon’unda gerçekleştirilen program ile Büyükşehir Belediyesi 19 ilçeden yaklaşık 900 engelli bireyi bir araya getirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler davete gelen engelli vatandaşları masaları tek tek ziyaret ederek hem isteklerini dinledi hem sohbet etti hem de fotoğraf çekildi.

 

Nuriye Halit Çebi İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı gösterisi ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.

 

“İMKANLARIMIZIN DAHA FAZLASINI SİZLER İÇİN KULLANIYORUZ”

 

Konuşmasında herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarının engelli bireyler için kullandıklarını ifade etti.

 

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

“Sevgiyi ve saygıyı temel alan çok büyük bir aileyiz. Ordu’muz da daha güzel günlere hep birlikte kavuşacağız. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu çok içtenlik ile hmemiz lazım. Onun içinde sizin hayatınızı engelsiz devam ettirebilmek bizim görevimiz. İmkanlarımızın daha fazlasını sizler için kullanmak istiyoruz. Sizler bizim canımızsınız, hayatımızın parçasısınız. Sizlerin hayatını kolaylaştırmak, güzelleştirmek anlam katmak hepimizin görevi. Herkesin yüzünün gülmesi bizim idealimiz.”

 

Engelli bireyler için kültür otağı kurduklarını ve orada istedikleri gibi vakit geçirebileceklerinin müjdesini de veren Başkan Güler, “Engelli kardeşlerimiz için birde kültür otağı kurduk. Çok güzel geniş kapasiteli bir yer. Burası devamlı sizin emrinizde olacak. Orada kültürel faaliyetlerinizi gerçekleştirebileceksiniz” dedi.

 

“DEVLETİMİZİN BÜTÜN KURUMLARI İLE SİZLERİN YANINIZDAYIZ”

 

Devletin bütün kurumları ile engelli vatandaşların yanlarında olduklarını belirten Ordu valisi Tuncay Sonel, “Devletimizin bütün kurumları ile sizlerin yanınızdayız. Sizlerin yüzündeki tebessüm olduğumuz sürece bizler mutlu oluruz. Allah razı olsun sayın Bakanımızdan ve Büyükşehir Belediyemizden. Hakikaten güzel bir program olmuş. Sizleri bizlerle buluşturdukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“ÇALIŞMALARIMIZDA BİZLERE DESTEK VEREN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylere yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Bilkay,“Halkımızın sosyal ve kültürel gelişimi ile istihdamına yönelik sunduğumuz engellilerimizin engelsiz yaşam alanları geliştirmek amacı ile engelsiz park, toplu taşımada ücretsiz yararlanma, 68 km yürüyüş yolu, denize giriş rampaları, engelsiz çocuk parkları, engelsiz plajları, engelli taksi hizmetini hayata geçirdik. Akülü tekerlekli sandalye, akü yardımı, manuel tekerlekli sandalye, hasta karyolası, işitme cihazları gibi yardımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bizlere öncülük ederek destek veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Programa katılan engelli bireyler ise Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek kendilerine verilen hizmetlerden memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BÜYÜKŞEHİR, ENGELLİ, BİREYLERİN, YANINDA,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı