Haber Detayı
23 Eylül 2020 - Çarşamba 13:49 Bu haber 1137 kez okundu
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZME DESTEK
Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu arasında gösterilen Küpkaya Kanyonu’na ulaşımı sağlayan yürüyüş yolu güvenli bir yapıya dönüştürülüyor. Sadece doğal taşlarla oluşturulan güzergahın tamamlanmasının ardından başlatılan ferforje korkuluk montajında da sona gelindi.
TURİZM Haberi


Karadeniz Bölgesi'nde, uçsuz bucaksız ormanları, bol oksijenli yaylaları, dereleri ve şelalelerinin yanı sıra dere kanyonlarıyla da turizmde adından söz ettiren Ordu’da, turizme yönelik yapılan yatırımlar sürüyor. Kent genelindeki turizm noktalarının cazibesini artırmak için birçok noktada çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ulubey ilçesinin Kardeşler Mahallesi'nde bulunan Küpkaya Kanyonu’nda başlattığı çalışmalarda sona geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Kanyona yaya ulaşımını sağlayan yürüyüş yolundaki ferforje korkuluk montajlarının yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi.

YÜRÜYÜŞ YOLU ARTIK DAHA GÜVENLİ

Doğal yapısı ve akıntılarla şekillenmiş kayalarıyla dikkat çeken kanyonun ilk kez yürüyüş yoluna kavuştuğunu belirten Başkan Güler, “ Daha önce yaya ulaşımı için bir yol bulunmuyordu. Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz, önce 250 metre uzunluğunda, 2.5 metre genişliğindeki yürüyüş yolunu, Arnavut kaldırımı taşlarla döşeyerek hizmete açtılar. Burada toplam 625 metrekare taş döşeme işlemi yaptık. Sonrasında ise yolun güvenliğini sağlamak için ferforje korkuluk yerleştirme çalışmalarını başlattık. Şu an yüzde 80 oranında çalışmalar tamamlandı” diye konuştu.

 

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİ CEZBEDİYOR

Küpkaya Kanyonu’nun yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olduğunu dile getiren Başkan Güler, “Küpkaya Kanyonu, gür ormanların içerisinden akan, yaz aylarında dahi suyu 5 derece olan yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki bir doğa harikası. Böylesine güzel bir kanyonu daha fazla turistin ziyaret edebilmesi için bazı dokunuşlar yaptık. Çünkü kanyonun her geçen gün artan bir ziyaretçi trafiği var. Burada olduğu gibi il genelinde de turizme yönelik yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BÜYÜKŞEHİR’DEN, TURİZME, DESTEK,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı