Haber Detayı
09 Mayıs 2022 - Pazartesi 11:40 Bu haber 812 kez okundu
 
BÜYÜKŞEHİR, 150 BİN FİDE DAĞITIYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesi kendi seralarında ilk defa tohumdan yetiştirdiği sebze fidelerini üreticilere ulaştırmaya başladı.
GÜNDEM Haberi


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarıma ve üreticiye verdiği desteklere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kapsamda Başkan Güler’in öncülüğünde kendi bünyesinde ilk defa bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, öncesinde satın alarak üreticiyle buluşturduğu fideleri artık kendi seralarında tohumdan yetiştirerek vatandaşlara ulaştırıyor.

 

150 BİN CİVARINDAKİ SEBZE FİDELERİNİN DAĞITIMI YAPILDI

 

İlk uygulama kapsamında biber, patlıcan, domates ve salatalık olmak üzere 150 bin civarındaki tohumu kendi seralarına eken Büyükşehir Belediyesi, fidelerin yeterli olgunluğa ulaşması ile birlikte 19 ilçede belirlenen okullardaki öğrencilere dağıtımını gerçekleştirdi.

 

Turnasuyu İlkokulu ve Ortaokulunda başlanan dağıtım programına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Avni Günay, Gülyalı Kaymakam Vekili Faruk Atar, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Fidelerin dağıtımı sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından daha öncesinde okulun bahçesine kurulan serada öğrenciler ile birlikte fideler toprakla buluşturuldu.

 

“150 BİN FİDEYİ ÜRETİCİ İLE BULUŞTURDUK”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesi ile birlikte tarım ve hayvancılığa büyük destek verdiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, “Başkanımızın bir projesini daha hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda 10 bin öğrenciye 150 bin civarında kabak, karpuz, kavun tohumu dağıtımı gerçekleştirmiştik, bugün de 10 bin öğrenciye 150 bin fide dağıtımı yapacağız” dedi.

 

Genel Sekreter İnan şöyle konuştu:

 

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bir projesini daha hayata geçiriyoruz.  Öğrencilerimize ve velilerimize bir katkı sunalım dedik. Başkanımız göreve geldiği günden beri tarıma çok büyük bir önem veriyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız iş birliği içerisinde 11 okulumuzda seralarımız var. Bu seralarda üretimler yapılıyor. Yine belediyemize ait seralarda birkaç hafta önce 10 bin öğrenciye 150 bin civarında kabak, karpuz, kavun tohumu dağıtımı gerçekleştirmiştik. Bugün de 10 bin öğrenciye 150 bin fide dağıtımı yapacağız. Kendi ellerinizle yetiştirdiğiniz bu ürünlerin afiyetle yemenizi diliyorum şimdiden. Bu ürünlerin hepsi bir emek sonucu buraya kadar geldi. Sizlerin de iyi bakacağınıza eminim. Balkonlarınızda saksılarda rahatlıkla yetiştirebileceğiniz ürünler.”

 

Öğrenciler ise dağıtımı yapılan fideleri tarlalarına, saksılarına dikeceklerini söyleyerek böyle bir projenin içerisine dahil oldukları için Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

 

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi bu zamana kadar 19 ilçede bulunan üreticilere 1 milyon 625 bin adet fide dağıtımı yaparak üretime ve üreticiye destek verdi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BÜYÜKŞEHİR,, 150, BİN, FİDE, DAĞITIYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı