Haber Detayı
03 Ocak 2020 - Cuma 09:37 Bu haber 1258 kez okundu
 
BOLAMAN HAVZASI TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK!
ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in "Büyük bir hareketin ilk adımını atıyoruz" diyerek 6 ay önce gündeme getirdiği 'Bolaman Irmağı Havzası Islah Projesi'nde mutlu sona ulaşıldı. Başkan Güler'in projesi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den sonra son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onayıyla 2020 yılı yatırım programına alındı. Sadece Ordu'yu değil komşu illeri de ilgilendiren proje, afetlere karşı alınacak önlemlerin yanı sıra halkın yaşam kalitesi, tabiat turizmi, kırsal kalkınma ve ekosistem açısından da çok büyük önem taşıyor.
TURİZM Haberi


Ordu'da içlerinde Aybastı, Kabataş, Gölköy, Gürgentepe, Çatalpınar, Çamaş ve Fatsa'nın bulunduğu 7 ilçe ve komşu illeri de yakından ilgilendiren 'Bolaman Irmağı Havzası Islah Projesi' Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 2020 yılı yatırım programına alındı. Proje, 7 ilçeyle birlikte toplamda 77 kilometrelik bir havzayı içerisine alıyor.
 
GÖRÜŞMELER OLUMLU SONUÇ VERDİ
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Bolaman Irmağı Havzası'nın ıslah edilmesi için geçtiğimiz yılın Temmuz ayında kolları sıvadı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığı görüşme sonrasında Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkaya, Mehmet Çelik ve kalabalık bir teknik ekibi Ordu'ya davet etti. Ordu'daki toplantıda 77 km'lik havza boyunca kirlilik, bitkisel ve hayvansal üretim, tabiat ve geleneksel turizm, orman ve diğer doğal kaynakların sürdürülebilirliliği, susuzluk, sel, heyelan, taşkınlar ve kırsal göç gibi problemlerin ortadan kaldırılması için 'Bolaman Irmağı Havzası Islah Projesi' hazırlandı. Hazırlanan proje, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı ve Türkiye'de ilk kez bir havzanın ıslahı için 2020 yılı yatırım programına alındı. 
 
BAŞKAN GÜLER: "SONUÇLARI SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI DA MUTLU EDECEK" 
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, "Havza yaklaşımı başından beri ele aldığımız ve önem verdiğimiz bir proje. Bu proje aynı zamanda sadece Ordu'yu değil, komşu illeri de yakından ilgilendiren örnek bir proje olacak. Yine sadece su baskını, sel, heyelan gibi doğal afetlere karşı alınacak önlemler olmamakla birlikte, halkımızın yaşam kalitesini de geliştirecek, aynı zamanda ekosisteme de katkı sunacak, mükemmel sonuçlar doğuracak. Projenin sonuçları Sayın Cumhurbaşkanımızı da mutlu edecek. Büyük bir hareketin ilk adımlarını attık, şimdi basamakları birer birer çıkacağız" diye konuştu.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
 
Projenin Tarım ve Orman Bakanlığı, Karayolları ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası'nın çalışma ortağı olduğunu belirten Başkan Güler, "Projeyle birlikte başta tarım olmak üzere ekonomik, sosyal ve turizm alanlarında da yeni sahalar açılmış olacak. Paydaş kurumlarımızla birlikte bir takım bütünlüğü içerisinde bu çalışmayı gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Projemize destek veren ve 2020 yılı programına alınmasına çok büyük katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.
Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BOLAMAN, HAVZASI, TÜRKİYE'YE, ÖRNEK, OLACAK!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı