Haber Detayı
13 Eylül 2021 - Pazartesi 14:02 Bu haber 776 kez okundu
 
BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞSEVERLERE MÜJDE
Sakin şehir Perşembe’ye Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 kilometre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu yapılıyor.
SPOR Haberi


Avrupa standartlarında yaptığı yollarla konforlu ulaşımın kapılarını aralayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bisiklet ve yürüyüşseverleri de unutmuyor. Her geçen gün bisiklet ve yürüyüş ağına bir yenisini ekleyen Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde yapımı son aşamaya gelen bisiklet ve yürüyüş yolunun ardından Perşembe ilçesinde çalışmalara başlayacak.

 

“PERŞEMBE İÇİN GÜZEL BİR PROJE”

Perşembeliler için güzel bir proje olacağını ifade eden Perşembe sakinlerinden Mahmut Celal Önel gençlerin yanı sıra kendi yaşındaki vatandaşlarında bu projeden memnun kalacağını söyledi.

 

Vatandaş Önel şöyle konuştu:

 

“Düzenli bir bisiklet yolu yapılması Perşembe için, gençler için güzel olur. Hatta bizim yaşımızdaki insanlarda bisiklet ile gidip geliyorlar. Hepimiz için çok güzel olur.”

 

“GENÇLERİMİZ BU TÜR YENİLİKLERDEN MEMNUN KALIYORLAR”

Gençlerin bu tür yeniliklerden memnun kalacağını söyleyen Perşembeli vatandaş Tülay Uzun, “Bisiklet yolu Perşembe’ye çok güzel olur. Gençlerimiz de bu hizmeti çok beğenir. Onlar bisiklet olsun yürüyüş olsun bu konuda çok faaller. Bu tür yeniliklerden hoşlanırlar.”

 

2 KİLOMETRELİK MESAFEDE UYGULANACAK

Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesi Perşembe ilçesinde liman mevkiinden başlayarak şehir merkezi istikametinde 2 kilometrelik mesafede uygulanacak. Mevcut kaldırım hattı boyunca bisiklet yolu renkli asfalt ile oluşturulacak. Proje kapsamında güzergahta çöp kovaları, oturma bankları, bisiklet park elemanları, yön ve işaret levhaları ile aydınlatma direkleri yer alacak.

 

ÇALIŞMALAR KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLAYACAK

Öte yandan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi için Çevre ve Şehircilik İller Bankası Genel Müdürlüğünce ihale yapılarak sözleşmesi imzalandı. Yer teslimini de alan Büyükşehir Belediyesi kısa süre içerisinde bisiklet ve yürüyüş yolu güzergahında çalışmalara başlayacak.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BİSİKLET, VE, YÜRÜYÜŞSEVERLERE, MÜJDE,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı