Haber Detayı
12 Mayıs 2020 - Salı 14:18 Bu haber 1046 kez okundu
 
BAŞKAN ŞAHİN’DEN EXİMBANK TALEBİ
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Türk Eximbank Ordu İrtibat Ofisi’nin Ordu’ya kazandırılmasını talep etti.
EKONOMİ Haberi


Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında, Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa Başkanlarının katılımları ile video konferans sistemi ile gerçekleşen toplantıya katıldı.

Toplantıda Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları firmaların ve girişimcilerin sıkıntılarını ve önerilerini kamu kurumlarına iletmek üzere TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletirken, Ordu TSO Başkanı Servet Şahin Ordu iline Türk Eximbank Ordu İrtibat Ofisi’nin kazandırılmasını ve Nefes Kredisine verilen payın artırılmasını talep etti.

Bu zamana kadar TOBB tarafından yapılanlar için teşekkürlerini sunan Ordu TSO Başkanı Servet Şahin; “bu zamana kadar üyelerimizden gelen sorunları ve sıkıntıları sizlere ilettik. Bu zamana kadar yapılanlardan üyelerimizin çoğu memnun, ancak bizim oda binamızı yeni yaptığımızdan dolayı nefes kredisine fazla pay aktaramadık. Bu sebepten dolayı üyelerimizin sıkıntı yaşamaması noktasında bu konuda sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Türk Eximbank Ordu İrtibat Ofisi’nin mutlaka Ordu’ya kazandırılmasının gerektiğini ifade eden Başkan Şahin; “Ordu ilinin ihracat gerçekleştiren ve Karadeniz İhracatçılar Birliğine kaydı bulunan 150 firması bulunmaktadır. Merkez adresi Ordu ilinde bulunan firmalarımızın 2018 yılında 204.167.813 Dolar,  2019 yılında ise 245.889.949  Dolar ihracat geliri elde ettiği görülmektedir. Ordu ili Türkiye genelinde en çok ihracat yapılan 42. il konumundadır. İlimiz 2013 yılında Büyükşehir statüsü kazanmış ve 5. yatırım teşvik bölgesinde yer almakta olup, arazi varlığı ve yaşanılabilirdik kriterleri de dahil olmak üzere yatırımcıların tercih ettiği nadide illerimiz arasında yerini almaktadır.  Karadeniz-Akdeniz Duble Yol Projesinin tamamlanması ile ilimizin lojistik üs olmakla birlikte, üretim ve ihracat potansiyelinin de artacağı aşikârdır. İlimizde; üyelerimizin ve özellikle ülkemizin ekonomik kalkınmasında büyük rol oynayan ihracatçı firmalarımızın desteklenebilmesi, bilgi ve finansmana erişim imkânlarının artırılabilmesi için Türk Eximbank Ordu İrtibat Ofisi’nin ilimize kazandırılmasını sizlerden talep ediyoruz. Ayrıca Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Eximbank İrtibat Ofisi’nin ilimize kazandırılması için odamız hizmet binasında bila ücret ile ofis tahsisi gerçekleştirebileceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BAŞKAN, ŞAHİN’DEN, EXİMBANK, TALEBİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı