Haber Detayı
11 Kasım 2021 - Perşembe 13:55 Bu haber 636 kez okundu
 
BAŞKAN GÜLER, KARİYER GÜNLERİNDE KONUŞTU
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’de düzenlenen “Rehberlik ve Kariyer Günleri” buluşmasında öğrencilerle bir araya geldi.
GÜNDEM Haberi


Ordu Valiliğinin himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesinin (ODÜ) destekleri ile hazırlanan “Rehberlik ve Kariyer Günleri” buluşmasına Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Her zaman öğrencilerden gelen teklifleri olumlu karşıladığını ve öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Rehberlik ve Kariyer Günleri” programı kapsamında hayat tecrübelerini ve yaşadığı deneyimleri öğrencilere aktardı.

 

BAŞKAN GÜLER: "KENDİNİZİ KEŞFEDİN. YAPACAĞINIZ İŞİ SEVİN"

 

Meslek seçiminden önce kişinin kendi yapacağı işi sevmesinin önemli olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Meslek önemli. Ancak her şeyden önce sevgi. Önce yapacağınız işi seveceksiniz. Çünkü hayatınızı o meslekte idame ettireceksiniz. Seçeceğiniz meslek sizin hayatınıza yön vereceği için öncelikle seçtiğiniz mesleği sevmelisiniz. Bunu başardıktan sonra hem o işte mutlu olursunuz hem de yaptığınız işte başarılı olursunuz.  Kendinizi keşfedin. İnsan kendisini ne kadar çok tanırsa, o kadar çok başarılı olur. Her yönüyle kendinizi tanımalısınız. Ben bile daha kendimde keşfetmediğim birçok şeyi yeni yeni keşfediyorum” dedi.

 

İnsanın kendisini her türlü şartlara hazırlaması gerektiğini belirten Başkan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Her gün yeni olaylarla karşılaşıyoruz. Şartlar, insanlar ve doğa değişiyor. Onun için öncelikle kendinizi bir tanıyın.  Bu tuhaf gelmesin sizlere. Bunu yaparsanız emin olun daha da çok başarılı olacaksınız. Diploma eskisi kadar geçerli değil. Günümüzde işi bilmek, o işte yetkin birisi olmak daha önemli. Diplomayı çıkartıp bir işin başına koyduğunuzda o iş çözülmüyor. O işi bilen ve o işte başarılı olan çözüyor. Onun için birikimli olmak günümüzde çok daha önemli hale geldi. Bunun haricinde, şans hazırlıklı beyinlere yardım eder. Siz önce tam olarak bir hazırlığınızı yapın. 1 konuyu çok iyi bilin 2. konuyu da yeteri kadar bilin. Çok iyi bildiğiniz konuda uzmanlaşın. Sizi insanlar o konuda en iyi bilen olarak tanısınlar. Yani siz sıradan bir kişi olmayı kabul etmeyin. Bu bir yarış. Her şeye karşı mutlaka hazırlığınız olsun. Çünkü şansla ne zaman karşı karşıya geleceğinizi bilemezsiniz. Onun için siz çalışmalarınızı yapın ve hazır olun. Bunu yaparken de dünyayı takip edin. Biz her zaman sizlerin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak 24 saat sizlerin emrindeyim. Kapımız da gönlümüzde sizlere daima açık" şeklinde konuştu.

 

Gerçekleştirilen “Rehberlik ve Kariyer Günleri” programı daha sonra üniversiteler tarafından kurulan stantların açılışı ile sona erdi.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: BAŞKAN, GÜLER,, KARİYER, GÜNLERİNDE, KONUŞTU,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı