Haber Detayı
05 Ağustos 2020 - Çarşamba 11:46 Bu haber 1073 kez okundu
 
Akkuş'ta Koronavirüs alarmı!
ORDU Valiliği, artan Koronavirüs vakaları nedeniyle Akkuş'a bağlı Çayıralan Mahallesi'nin de 2 Ağustos'tan itibaren komple karantinaya alındığını duyurdu. Nüfusunun büyük bir kısmının il dışında yaşadığı mahalleye giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yasaklandı.
SAĞLIK Haberi


Kurban Bayramı tatili ve fındık hasatı nedeniyle Ordu'nun artan nüfusu, beraberinde Koronavirüs vakalarının da artmasına neden oldu. Özellikle yurtdışı ve il dışından gelenlerin sayılarının artmasıyla birlikte Akkuş ilçesine bağlı Çayıralan Mahallesi de karantina altına alındı. 

1200'ün üzerindeki nüfusuyla Akkuş ilçesinin en büyük üçüncü mahallesi konumunda bulunan Çayıralan Mahallesi, özellikle yaz mevsiminde yurtdışı ve il dışından gelenlerle birlikte yaklaşık 2 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Nüfusun artmasıyla birlikte Koronavirüs vakalarında da artış gözlemlenince Ordu Valiliği İl Hıfzıssıhha Meclisi aldığı kararla 2 Ağustos'tan itibaren mahalleye giriş ve çıkışları yasakladı. Valilik, vaka sayısı hakkında bilgi vermezken yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ordu İli Akkuş İlçesi Çayıralan Mahallesi'nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda 
Koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu İli Akkuş İlçesi Çayıralan Mahallesi'nde 02.08.2020 tarihi saat 24:00'dan
itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkii ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir."

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Akkuş'ta, Koronavirüs, alarmı!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı