Haber Detayı
22 Nisan 2022 - Cuma 14:49 Bu haber 640 kez okundu
 
23 NİSAN COŞKUSU TÜM ALTINORDU’YU KAPLADI
Altınordu Belediyesi’nin hafta başında köy okullarında başlattığı ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlamaları şenlik havasında devam ediyor.
GÜNDEM Haberi


Kırsal mahallelerde bulunan 9 köy okulunda gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarını çocuklar sevinçle karşılarken öğretmenler ve veliler de bayram coşkusunun köylere taşınmasından mutlu.

Bayrama yaraşır şekilde okulları bayraklar ve balonlarla süsleyen Altınordu Belediyesi ekipleri, çocuklara hem Türk bayrağı hediye ederek hem de Başkan Aşkın Tören’in çeşitli hediyelerini ulaştırarak bayram sevinci yaşatıyor.

 

ÇOCUKLAR UNUTAMAYACAKLARI BİR BAYRAM YAŞADILAR

 

Altınordu Belediyesinin köy okullarının bahçelerinde tertip ettiği 23 Nisan şenliklerinde, Bando’nun çaldığı marşlar ve ezgilerle heyecanlanan, Hacivat-Karagöz gösterisi ile eğlenen, Palyaçolar eşliğinde şarkılar söyleyen çocukların sevinci ve coşkusu görülmeye değerdi.

Köy okullarında başlayan 23 Nisan şenliklerinin son gününde Öceli, Yağızlı ve Kökenli mahallelerinde bulunan okullarda bayram sevinci yaşandı. Kendilerine armağan edilmiş dünyadaki ilk ve tek bayramın sahibi çocuklar, Altınordu Belediyesinin hediyeleri ve coşku dolu etkinliği ile gönüllerince bir 23 Nisan bayramı yaşadılar.

Köy okulları ile başlayan bayram sevinci ve coşkusu şehir merkezinde 23 Nisan’da tüm şehrin ortak sevincine dönüşecek etkinlikler ile devam edecek.

 

BAŞKAN TÖREN, “ÇOCUKLARIMIZIN MUTLU VE MÜREFFEH BİR ŞEKİLDE YAŞAYACAKLARI BİR ŞEHİR İNŞA ETMEKTE KARARLIYIZ”

 

23 Nisan tarihinin milletimizin iradesinin yegâne tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Aşkın Tören, “23 Nisan 1920 tarihini topyekûn bir milletin, bağımsızlık ve hürriyet yolunda irade beyanının egemenlik şuuruyla ete kemiğe büründürdüğü gündür” dedi.

“Çocuklarımızın mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşayacakları bir şehri inşa etmekte kararlıyız” diyen Başkan Tören, “Her 23 Nisan, ataların mirası çocuklarımızın şuuruyla hep taze kalan, umudu her daim yenileyen bir anlayışın ifadesidir. Bunun da ötesinde çocuklarımızın taptaze ve saf dilleriyle, ayrımsız bir şekilde dünyanın tüm milletlerine barış ve umut çağrısı yaparız her 23 Nisan’da.

Çocuklarımızın mutlu bir şekilde yaşayacakları, hatta onların da çocuklarının müreffeh bir şekilde yaşayacakları şehri inşa etmekte kararlıyız.

Buradan hareketle, umudumuzu her dem taze tutan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: 23, NİSAN, COŞKUSU, TÜM, ALTINORDU’YU, KAPLADI,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı