Haber Detayı
03 Mart 2021 - Çarşamba 14:23 Bu haber 655 kez okundu
 
Ordu'nun provokatör vekili yine sahnede!
ORDU'nun Ünye ilçesinde geçtiğimiz yılın Haziran ayında ihalesi yapılan ve halen yapımı devam eden Ünye Port Projesi'yle ilgili CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, yapılan her işte olduğu gibi yine sahneye çıktı, limanın ranta kurban edildiğini iddia etti. Ancak bu kez sert taşa çarptı, Adıgüzel'in bu sözlerine ilk tepki Ünyelilerden geldi.
YEREL Haberi


Ordu'nun Ünye ilçesinde 2016 yılında fizibilete raporu hazırlanan ve geçtiğimiz yıl Haziran ayında ihalesi yapıldıktan sonra yapım çalışmalarına başlanan Ünye Port Projesi ile Ordu'nun provokatör milletvekili CHP'li Mustafa Adıgüzel bir kez daha sahneye çıktı, akıl almaz iddialarda bulundu. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin en iddialı projelerinden biri olan Ünye Port Projesi ile ilgili yerel Ünye Kent Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, daha önce Ordu-Giresun Havalimanı inşaası sırasında uyguladığı provokatif siyaseti, bu kez Ünye Port Projesi üzerinden yapmaya çalıştı.

"AYNI TAKTİK, AYNI SİYASET TARZI"

Ünye Limanı'nın ranta kurban edildiğini ileri süren Adıgüzel, yapımını başlanmadan önce yıllardır bir firmanın tekelinde bulunan Ünye Limanı ile ilgili olarak, "Büyükşehir yetkilileri ne belediye bünyesine vinç satın alıyor, ne de yeni teknoloji ile vinçleri modernize ediyor. Niçin böyle yapıyorlar? Perdenin arkası karanlık. Bakın ORBEL diyorum, bu tür kirli karanlık işlerin içinde ORBEL var. Perde arkası rant işleri ORBEL üzerinden götürülüyor. Yani herkes bilsin, Ünye Limanı ranta kurban ediliyor" açıklamalarını yaptı.   

 

"ÜNYELİLERDEN CHP'Lİ ADIGÜZEL'E ÇOK SERT TEPKİ GELDİ"

CHP'li Adıgüzel'in bu açıklamalarına ilk tepki ise Ünyelilerden geldi. Sosyal medyada Adıgüzel'i çok sert bir dille eleştiren Ünyeliler, "Yaparsın şuç, yapmazsın suç. Ne oldu Sayın Vekil? Muhalefet yapıyorsun yap da, mantıklı yap. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı kesin haksız iş yapılan işlerin önünü kesmek için iş yaptı da, senin zoruna mı gitti", "Hizmet yapmıyorsanız hizmet getirenlere engel olmayın. Seçimden sonra hangi vekil Ünye'yi ziyaret etti?", "Ünye'ye ne zaman bir hizmet verilmeye çalışılsa, birileri karalama kampanyası başlatıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Limanı'nı özel sektörden alıp kendi bünyesinde konteyner limanı yapması rant mı oluyor?", "Sayın Adıgüzel'e cevap vermeyi insanlık olarak hakkımı kullanmak istiyorum. Sayın vekil, buradan 500 kamyon pislik çıktı. Otlar gemi boyundaydı. Bizzat ben gördüm bir kamyoncu olarak taşımada ben vardım. Sayın Hilmi Güler hem doğayı, hem denizi, hemde insan sağlığını kurtarmış ve limanda istihdam kapılarının açılmasına vesile olmuştur. Bu zamana kadar neredeydiniz? Sayın Adıgüzel, burada Ünye halkına destek olacağınıza yanlış kulaktan duyma bilgileri söylemeyin" şeklinde sert tepkilere neden oldu.

 

 

"AKDENİZ-KARADENİZ YOLU'NDAN 40 İL FAYDALANACAK"
"KARADENİZ'DE LİDER HALE GETİRECEK"

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de yaptığı açıklamada, projenin yüzlerce kişiye istihdam kapısı olmasının yanında Karadeniz'in de en büyük konteyner limanı olacağını söyledi. Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tamamlanmasıyla liman projesinin daha stratejik bir yapıya dönüşeceğine işaret ederek, "Karadeniz-Akdeniz Yolu'ndan 40 il faydalanacak. Karadeniz-Akdeniz Yolu ve kuracağımız konteyner limanı ile Türkiye alternatif pazarlara açılacak. 14 tünellik baraj yolu, Akdeniz-Karadeniz Yolu projesine dönüştü ve Türkiye'nin Güney-Kuzey aksını oluşturmuş oldu. Karadeniz ülkelerinden Akdeniz ülkelerine gidecek olan yük ve konteynerler bu güzergah kullanılarak Mersin veya İskenderun limanlarına gidecek. Aynı zamanda Akdeniz'e kıyıdaş ülkelerin malları da Mersin'den veya İskenderun'dan direkt Karadeniz'e Ünye'den çıkacak" diye konuştu. 

 

Ünye'de kurulacak konteyner limanıyla Rusya ve Ukrayna, Türk Cumhuriyetlerine ihracatın daha büyük ivme kazanacağını vurgulayan Güler, Ordu'nun Karadeniz'in en büyük konteyner limanı ile yüzlerce kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: Ordu'nun, provokatör, vekili, yine, sahnede!,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı