Haber Detayı
26 Nisan 2021 - Pazartesi 11:21 Bu haber 1307 kez okundu
 
ORDU’NUN OYUNU “KÖŞE BUCAK” ÇIKTI
GÜNDEM Haberi


Elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlar hayatımızda büyük yer kaplarken, Mobil Oyunlar da aynı hızla bilgisayar oyunlarının yerini almaya başladı. Son zamanlarda bağımlılık yapan Mobil Oyunlarına bir yenisi daha eklendi. Bu seferki oyun Ordu’dan. Yıllardır insanları ekrana kilitleyen, Ordu’nun ayak basmadık Köşesini Bucağını bırakmayan, Tv52’nin sevilen programı Köşe Bucak Ordu’nun ilk yerel mobil oyunu olarak artık her yerde.

 

Bu fikir ekip tarafından geliştirildi ve kısa bir sürede mobil ortama uyarlandı. Köşe Bucak programının başarılı sunucusu Ümit Atabay’ın figürünün yanı sıra sesinin de kullanıldığı oyunu oynayanlar, Ordu’nun sokaklarında adeta tur atıyor.

Köşe Bucak programını mobil oyuna uyarlayan ekibin başındaki isim Tolga Güzelhan, oyunu yapmaya karar verdikten sonra, oyunda kullanılacak karakterin şapkasıyla, sakalıyla program yapımcısı Ümit Atabay’a benzemesi gerektiğini ve bu doğrultuda üç boyutlu modellemesinin yapıldığını söyledi.

ALTIN YERİNE FINDIK

Güzelhan, bu tarz oyunlarda genelde altın toplanır fakat biz değişiklik olması açısından fındık toplatmaya karar verdik. Karakterimiz 3 etaptan oluşan oyunda fındıkları toplayarak puan kazanıyorsun dedi.

GURBETTEN BÜYÜK İLGİ

Özellikle gurbette yaşayan Orduluların yoğun ilgi gösterdiği Köşe Bucak oyunu ilerleyen dönemde Ordu’nun birçok güzelliğini mobil ortama Taşımış Olacak

Oyunu Android cihazlar için Google Play ve İOS telefonlar için AppStore mağazalarından Köşe Bucak yazarak indirebilirler.
Kaynak: (OİD) - ORDU İLKADIM DERGİSİ Editör:
 
Etiketler: ORDU’NUN, OYUNU, “KÖŞE, BUCAK”, ÇIKTI,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Arşiv
Haber Yazılımı